Notícies

Tornar al llistat de notícies

Divendres, 04 de novembre de 2016

La consellera de Salut inaugura el camió que ha donat el Consell de Mallorca a la Fundació Banc de Sang i Teixits

La sang, la medicina que ningú fabrica.

La consellera de Salut, Patricia Gómez, ha inaugurat avui el camió que el Consell de Mallorca ha donat a la Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears. A l’acte han assistit també la consellera insular de Territori i Infraestructures, Mercedes Garrido; la directora general de Salut Pública i Participació de la Conselleria de Salut, Maria Ramos, i el director tècnic del Banc de Sang, Enrique Girona.

Per inaugurar el camió, el Consell de Mallorca ha organitzat una campanya especial amb l’ajuda dels departaments de Medi Ambient i Funció Pública amb l’objectiu de aconseguir les màximes donacions possibles.

El Consell de Mallorca ha cedit aquest vehicle per facilitar la labor de l’hemodonació. La Fundació n’ha condicionat l’interior per disposar de les condicions òptimes per garantir el confort i la seguretat per als donants de sang i els treballadors del Banc.

Les modificacions són les següents:

- Disposar d'un tancament amb 2 portes corredisses per conformar el despatx mèdic per a l’entrevista amb el candidat a donant de sang, amb la finalitat de garantir la confidencialitat de l'entrevista mèdica.
- Desplaçar els panells de separació que hi havia.
- Desplaçar les taules i els ordinadors per fixar-ne la ubicació en 2 àrees.
- Instal•lar una gelera petita en l’armari situat en el panell frontal, sota la televisió.
- Instal•lar un petit armari en la part superior del lavabo per situar-hi la farmaciola d'infermeria.
- Instal•lar una barana portàtil a l'escala exterior per accedir a l'interior del vehicle.

El camió té un espai interior aproximadament de 22 m².

A més, amb la finalitat que la població identifiqui que es tracta d'un lloc on pot fer una donació de sang, s'ha modificat la retolació en els 4 costats del camió, arran del vidre de la porta d'entrada, i s’ha suprimit la retolació interior.

La Fundació s’ha compromès a promoure la serra de Tramuntana com a patrimoni mundial de la UNESCO. El camió du retolat el logotip de la serra de Tramuntana i es podran veure vídeos de la serra de Tramuntana mentre les persones donen sang. D’aquesta manera, la serra de Tramuntana passarà pels distints indrets de Mallorca gràcies a les donacions de sang.


La sang, la medicina que ningú no fabrica

La sang no es pot fabricar i només es pot obtenir d’altres persones mitjançant les donacions. D’aquí que els donants tenguin un paper tan important. Qualsevol persona sana, entre 18 i 65 anys i que pesi més de 50 quilos pot donar sang. Actualment, per subministrar a totes les unitats hospitalàries públiques i privades de les Illes Balears els components sanguinis que hagin de menester es necessiten més de 200 donacions de sang diàries.


Dades de 2016

De gener a octubre d’enguany s’han organitzat 1.385 campanyes a les Illes Balears i s’han aconseguit 31.896 donacions de sang (+0,6 % que l’any 2015) i 3.262 persones han donat sang per primera vegada, la qual cosa implica un augment del 12,5 % respecte del mateix període del 2015.
 Contacte

Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears

Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears

C/ Rosselló i Cazador, 20
07004 Palma de Mallorca
Tel: 971764433

© Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears | 2012 - 2022 | Informació legal