Notícies

Tornar al llistat de notícies

Dissabte, 29 d'octubre de 2016

775 persones corren per la donació de sang demà

La donació de sang és una carrera de fons

Demà, diumenge 30 d'octubre, se celebra la "II CURSA SOLIDÀRIA PER LA DONACIÓ DE SANG" organitzada per la Fundació Banc de Sang i Teixits al campus d'Universitat de les Illes Balears a les 10h. En total 775 persones correran per donar visibilitat a una necessitat constant, la donació de sang. Hi haurà 140 nens corrent els 500 m, 335 adults correran 5 quilòmetres i 300 persones participaran en la carrera de 10 quilòmetres. En total, 328 dones i 447 homes. La carrera és gratuïta per a tots els participants.

Recordem que el lliurament de dorsals s'efectuarà a la seu del banc de sang, c/ Rosselló i Caçador, 20 a Palma (/on-puc-donar/punts-fixes/1/palma-mallorca-banc-de-sang) avui dissabte 24 d'octubre de 2015 en horari de 16.00 a 20.30 hores i el dia de la prova des de les 8.30 a 10.00 h.

El diumenge, la carrera infantil començarà a les 10 hores i una vegada finalitzada sortiran els corredors de les carreres de 5 i 10 km per a adults, categories absolutes masculina i femenina.

El recorregut de les proves per a adults es realitzarà per un circuit mixt d'asfalt i terra. El traçat és el següent: SORTIDA, Guardís, Illa d'en Colom, Pantaleu, És Palmador, Conillera, Foradada, Eivissa, circuit de cross, Caminal de Cabrera, Valldemossa, gir de 180º a la font de Hosteleria, Valldemossa, Caminal de Cabrera, Mallorca, pàrquing IFISC, Guardís META. 5 Km: 1 volta. 10 Km: 2 voltes

Una vegada disputada la carrera infantil, durant la carrera d'adults, hi haurà jocs esportius organitzats pel Consell Insular de Mallorca que col·labora també amb els trofeus i material per a la carrera.

La carrera és el fermall final a una intensa campanya de donació de sang en la UIB que ha durat una setmana. De dilluns a divendres han participat 253 persones en la campanya, s'han aconseguit 196 donacions de sang. 75 estudiants van donar sang per primera vegada.

La donació de sang és una carrera de fons. La sang no es pot fabricar i es necessita necessiten 200 donacions de sang de tots els grups sanguinis cada dia de l'any. Només poden aconseguir-se gràcies a les donacions de persones sanes i generoses i serveixen per atendre a tot tipus de pacients i malalties, com són tractaments de càncer, hemorràgies en intervencions quirúrgiques o malalties hereditàries que precisen transfusions periòdiques per viure.

La carrera pretén donar visibilitat a la necessitat constant de sang i conscienciar a les persones sanes perquè col·laborin amb els quals precisen de la seva ajuda.

Agraïments
La Fundació Banc de Sang i Teixits vol donar les gràcies a Esport85 que ajuda a organitzar aquesta carrera de forma totalment gratuïta, a la UIB per facilitar-nos l'espai i la seva experiència, a SFM per cedir-nos l'estació d'UIB i facilitar l'anunci als seus trens i estacions, al IME i al 061 per les ambulàncies medicalizadas que estaran en el circuit, al Consell Insular de Mallorca pels guardons i les activitats esportives infantils. A Coca-cola, Federació d'Atletisme, Agroilla, Vicente Cardona fotògraf documental i Kumulus per la seva col·laboració. Contacte

Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears

Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears

C/ Rosselló i Cazador, 20
07004 Palma (Illes Balears)
Tel: 971764433

© Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears | 2012 - 2022 | Informació legal