Notícies

Tornar al llistat de notícies

Dijous, 15 de setembre de 2016

La Nit de l'Art consciència sobre la importància de donar sang

Una performance sota el títol "LIQUID ELEMENT"

Amb l'objectiu de conscienciar a la població sobre la importància de donar sang, la Nit de L'Art dedicarà una performance sota el títol "LIQUID ELEMENT" dissabte que ve 17 de setembre a les 20.00 i a les 21.20 hores.

Verónica Luque i Alberto Travat seran els encarregats de transmetre la necessitat de donar sang. Per a això, un cos reflectirà a través del moviment els diferents estats d'ànim dels professionals involucrats, els pacients i els donants de sang. Els intèrprets convidaran a la reflexió sobre el paper de cadascun en aquest procés solidari i els sentiments que els envaeixen:

  • El professional: angoixa, impotència, frustració, dependència, esperança, força i lluita
  • Donant: solidaritat, empatia, compromís, generositat, satisfacció, força i lluita
  • Pacient: Esperança, oportunitat, motivació, ressorgir, força i lluita.

Artevisión, empresa organitzadora de l'esdeveniment, és conscient de la necessitat de sang que presenten els hospitals. Per això, ha promogut aquesta acció dins de la Nit de l'Art com a col·laboració i suport a la donació de sang.

La necessitat en la qual es troben les reserves de sang són contínues en la nostra Comunitat Autònoma i, per aquest motiu, la FBSTIB es desplaça diàriament a diferents punts de les Illes per apropar la donació de sang als veïns i veïnes dels municipis. Cada dia augmenta la demanda de sang a les Illes i, per fer front a la situació, és necessari que es realitzin més de 200 donacions diàries.

A més d'apropar la donació a qualsevol punt de les Illes, la Fundació Banc de Sang i Teixits té establert un punt fix de donació. A la seu de l'entitat (C/ Rosselló i Caçador, 20. Palma de Mallorca. Tel.: 971 76 44 33) es pot donar sang de dilluns a divendres de 8.00 a 20.30 hores, ininterrompudament i els dissabtes de 9.00 a 13.30 hores. A la pàgina web www.donasang.org es poden consultar els llocs i horaris de les properes campanyes de donació.

Sobre els artistes:

Verónica Luque: forja els seus estudis de dansa espanyola en el conservatori de les Illes Balears i continua la seva formació superior en l'institut universitari Alícia Alonso. Ha treballat per a òperes com Rigoletto, el barber de Sevilla, la Traviata ... .La seva versatilitat li porta formar part en diferents companyies de les illes i també s'introdueix en gèneres actuals com la performance i el videodance els seus últims treballs: (Subsòl) i (Looking for your freedom) aquest últim s'exposarà en (Palma videodance )

Alberto Trabado: Després dels seus estudis de dansa clàssica i espanyola col·labora amb diferents companyies... però les seves inquietuds autodidactes li porten formar la seva pròpia visió del concepte (moviment interpretatiu) els seus coneixements en altres disciplines li obren camí cap a la perfomdance, la cerca de temàtiques recurrents i interactuar profundament amb la seva localització marquen una línia clara en el seu camí, actualment introdueix tecnologia d'imatge en les seves Performdance i s'estén cap a la videodance com a gènere creatiu, les seves últimes creacions (Ànima de Nina) (Subsòl) (Introjecció) s'exposen en certàmens internacionals. Contacte

Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears

Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears

C/ Rosselló i Cazador, 20
07004 Palma de Mallorca
Tel: 971764433

© Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears | 2012 - 2022 | Informació legal