Notícies

Tornar al llistat de notícies

Dijous, 30 de juny de 2016

El Banc de Sang llança una campanya per augmentar les donacions de sang a l'estiu

Aquest estiu més de 3.000 persones necessitaran sang en operacions, tractaments, urgències i accidents.

La Fundació Banc de Sang i Teixits llança una campanya amb el lema "No ho deixis per demà. Dóna sang" amb l'objectiu de conscienciar de la necessitat constant de donacions de sang. La directora general de Salut Pública i Participació i gerent de la FBSTIB, Maria Ramos Montserrat i el director tècnic del Banc de Sang de la FBSTIB, Enrique Girona Llobera han estat els encarregats d'explicar aquesta nova acció.

Cal no oblidar que la sang no es pot fabricar. D'aquí, la rellevància de les persones que acudeixen a donar sang, sigui el que sigui el seu grup sanguini.

La campanya va dirigida a captar l'atenció d'aquelles persones que no donen sang o a les persones que han donat alguna vegada i es requereix la seva ajuda.

"No ho deixis per demà. Dóna sang" es difondrà amb metro i trens, en autobusos de l'EMT, webs, xarxes socials i correus electrònics. L'objectiu de la campanya és que la gent no s'oblidi de la donació de sang a l'estiu. 

Aquest any, Balears arrenca l'estiu amb les reserves molt baixes i amb les quals haurà d'afrontar l'habitual descens de les donacions i un augment de les necessitats que aquest any s'espera siguin superiors a les d'anys anteriors.

A pesar que l'activitat quirúrgica sol descendir en aquesta època de l'any segueixen havent-hi pacients que necessiten transfusions periòdiques per combatre les seves malalties moltes d'elles cròniques. A l'estiu la població augmenta i hi ha més riscos d'accidents. Moltes de les persones que donen amb regularitat no poden fer-ho per trobar-se de vacances o per ser l'època en la qual més treball tenen. Es calcula que al voltant de 3.000 persones necessitaran transfusions dels diferents components sanguinis aquest estiu.

Per totes aquestes raons, la Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears (FBSTIB) recorda que és vital comptar amb l'ajuda de persones que, mitjançant la donació de sang, garanteixin a les nostres illes l'assistència de tots els pacients que necessitin una transfusió durant el període estival.

La donació de sang és un acte voluntari i de caràcter altruista que té una durada de 20 o 30 minuts i ofereix a canvi tota una vida a les moltes persones malaltes que necessiten sang per als seus tractaments com a intervencions quirúrgiques, trasplantaments, accidents, malalties i teràpies oncològiques, entre uns altres. Qualsevol persona sana, entre 18 i 65 anys i que pesi més de 50 quilos pot donar sang.

Més de 300 campanyes de donació de sang d'estiu
La Fundació Banc de Sang i Teixits, amb la col·laboració de les associacions de donants de sang, ha organitzat per a l'estiu més de 300 campanyes de donació de sang a les illes. Consulta-les a la web: donasang.org / JULIOL - AGOST

Dades 2016
De gener a maig d'aquest any s'han organitzat 681 campanyes a Balears, s'han aconseguit 16.402 donacions de sang (+3,5% que en 2015) i 1.605 persones han donat sang per primera vegada (+12,5% que en 2015).

  • A Menorca s'han organitzat 46 campanyes, s'han aconseguit 1.339 donacions de sang i 89 persones han donat sang per primera vegada.
  • En les Pitiüses s'han organitzat 47 campanyes, s'han aconseguit 1.841 donacions de sang i 276 persones han donat sang per primera vegada.
  • A Mallorca, s'han organitzat 573 campanyes, s'han aconseguit 13.222 donacions de sang (4,6% més que en 2015) i 1.240 persones han donat sang per primera vegada (un 6,1% més que en 2015). 1.344 donacions són de afèresis.

Segueix-nos en Twitter @donasangbalears i Facebook FBSTIB - DÓNA SANGContacte

Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears

Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears

C/ Rosselló i Cazador, 20
07004 Palma de Mallorca
Tel: 971764433

© Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears | 2012 - 2022 | Informació legal