Notícies

Tornar al llistat de notícies

Dijous, 09 de juny de 2016

Balears celebra el Dia Mundial del Donant de Sang

La teva sang em va salvar la vida. Comparteix la vida, dóna sang.

El lema de la campanya de l’OMS d'aquest any és «La sang ens connecta a tots». La campanya destaca la dimensió de «solidaritat» i «connexió» que existeix entre donant i pacient. També s’utilitza el lema «Comparteix la vida - Dóna sang» per cridar l'atenció sobre la importància dels sistemes de donació voluntària com a via per fomentar la cohesió comunitària.
La campanya gira entorn dels testimonis de persones que han pogut salvar-se gràcies a una donació de sang, amb la finalitat de motivar als donants habituals al fet que segueixin donant sang i animar a les persones que gaudeixen de bona salut i mai han donat, especialment als joves.
La Fundació Banc de Sang i Teixits (FBSTIB), en col·laboració amb la Conselleria de Salut i Consum i les associacions de voluntaris, organitzen 32 campanyes aquesta setmana. Destaquem les del dimarts 14 de juny a totes les Illes:

  • Eivissa Campanya de donació especial SANTA EULÀRIA al Centre Salut. C/Historiador Jose Clapes, S/N de 17:30h. a 21:00h.
  • Taules informatives, Parc de la Pau de 10 a 13h.
  • Menorca Campanya de donació especial a FERRERIES al Centre Cultural de 17:30h. a 21:00h.
  • Mallorca Campanya de donació de sang a PLAÇA ESPANYA de Palma de 10 a 20.30h amb envelat informatiu i activitats.

Adjuntem els elements gràfics de la campanya.

Informació general
El 14 de juny de cada any es celebra a tot el món el Dia Mundial del Donant de Sang. El seu objectiu és agrair als donants la seva contribució voluntària i desinteressada, que permet salvar vides humanes, i conscienciar sobre la necessitat de donar sang amb regularitat per garantir la qualitat, seguretat i disponibilitat de sang i productes sanguinis pels qui ho necessitin.
Les transfusions de sang i els productes sanguinis contribueixen a salvar milions de vides cada any. Permeten augmentar l'esperança i la qualitat de vida de pacients amb malalties potencialment letals, així com dur a terme procediments mèdics i quirúrgics complexos. També exerceixen un paper fonamental en l'atenció matern-infantil, els desastres naturals i els desastres provocats per l'ésser humà, doncs permeten salvar la vida de moltes persones.
http://www.who.int/campaigns/world-blood-donor-day/2016/event/es/
 Contacte

Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears

Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears

C/ Rosselló i Cazador, 20
07004 Palma (Illes Balears)
Tel: 971764433

© Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears | 2012 - 2022 | Informació legal