Notícies

Tornar al llistat de notícies

Dimecres, 11 de maig de 2016

JORNADA ESPECIAL DE DONACIÓ DE SANG A SON ESPASES

El personal del centre, els usuaris i els familiars dels pacients estan convidats a participar en la campanya especial organitzada amb Motiu del Dia Mundial de la Infermeria.

Les persones que vulguin prendre-hi part podran donar sang a diferents punts a l’Hospital:
Al matí:

  • Punt fix de donació (Planta O, Mòdul F) de 08:30 a 15h
  • Autobús a la entrada de consultes Externes de 10 a 14h.

A la tarda:

  • Autobús a Urgències de 15 a 19h

L’objectiu d’aquesta marató a Son Espases és aconseguir augmentar les donacions de sang a l’hospital de referència, un compromís de la seva nova gerent i el seu equip.

Ara, l’objectiu de la campanya a Son Espases és fer que el missatge solidari arribi a les persones més sensibilitzades amb la necessitat de disposar de reserves de sang, com són els professionals que hi treballen, els usuaris i els familiars dels pacients, molts dels quals tal vegada requeriran una transfusió sanguínia. De fet, l’any 2015 a l’Hospital Son Espases es varen transfondre 12.817 unitats de glòbuls vermells, 2.815 unitats de plaquetes i 2.045 unitats de plasma.

S’han programat diverses accions per animar a participar-hi els professionals, els familiars dels pacients i els usuaris de l’Hospital: col·locació de pancartes i cartells a les instal·lacions del centre, repartiment d’adhesius amb l’eslògan “Dóna sang” i informació als usuaris i als seus familiars a les pantalles, a les safates del menjar dels pacients.

Donar sang és molt fàcil. Qualsevol persona entre 18 i 65 anys que gaudeixi de bona salut, pesi més de 50 quilograms i no estigui en dejú és candidata a donar sang. Entre donació i donació és necessari que hagin passat com a mínim 60 dies. El homes poden donar 4 vegades en un any i les dones, 3.

Cada donació pot servir per trasfondre a tres persones. D’una donació de sang s’extreuen glòbuls vermells, plaquetes i plasma. Cadascun d’aquests components van destinats a un pacient o malalt diferent.

El destí de les donacions. Molt poca gent coneix l'ús que se li dóna a les donacions de sang. Un 60,4 per cent de la sang donada va destinada a persones amb càncer i malalties sanguínies i per a pacients amb determinats tipus d'anèmia, un 34,3% és per a malalts operats, incloent aquells amb afeccions cardíaques, i per a persones que han patit algun tipus de traumatisme, com els ocasionats en accidents de circulació. Un 2,4% és per a les pacients d'Obstetrícia i ginecologia i un 2,9% per a nens.
Cartell i material divulgatiuContacte

Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears

Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears

C/ Rosselló i Cazador, 20
07004 Palma (Illes Balears)
Tel: 971764433

© Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears | 2012 - 2023 | Informació legal