Notícies

Tornar al llistat de notícies

Dimarts, 26 d'abril de 2016

JORNADA ESPECIAL DE DONACIÓ DE SANG A MAÓ

Responent a la demanda de les persones que acudeixen a donar sang, s'ha ampliat l'horari de donació de sang aquest dijous 28 d'abril.

El Centre de Donacions de Maó (C/ Pintor Calbó, 71) estarà obert de 10 a 14 h i de 17 a 21 h.

Amb aquest nou horari de 8 hores, repartit entre el matí i la tarda, la Fundació Banc de Sang i Teixits pretén facilitar la donació de sang a la gent que no disposa de temps per acudir els horabaixes.

Des de començament de l'any 2016 l'últim dijous de cada mes disposa d'un horari estès a Maó. D'aquesta manera, la població té més oportunitats per poder ajudar.

Donar sang és vital i fàcil. La sang no es pot fabricar. Per això, és molt important que la població contribueixi amb la seva donació de sang. Qualsevol persona entre 18 i 65 anys que gaudeixi de bona salut, pesi més de 50 quilos i no estigui en dejú és candidata a donar sang. Entre donació i donació és necessari que hagin passat com a mínim 60 dies. Els homes poden donar 4 vegades en un any i les dones, 3.

La destinació de les donacions. Molt poca gent coneix l'ús que se li dóna a les donacions de sang.

Cada donació pot servir per salvar a tres persones. D'una donació de sang s'extreuen glòbuls vermells, plaquetes i plasma. Cadascun d'aquests components van destinats a un pacient o malalt diferent.

Un 60,4 per cent de la sang donada va destinada a persones amb càncer i malalties hemoterápicas i per a pacients amb determinats tipus d'anèmia, un 34,3% és per a malalts operats, incloent-hi aquellsContacte

Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears

Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears

C/ Rosselló i Cazador, 20
07004 Palma de Mallorca
Tel: 971764433

© Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears | 2012 - 2022 | Informació legal