Notícies

Tornar al llistat de notícies

Divendres, 26 de febrer de 2016

La donació de sang present als actes del Dia de les Illes Balears 2016

La Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears participarà als actes amb motiu del Dia de les Illes Balears

L’any passat, 59 persones participaren, es aconseguiren 40 donacions de sang i 10 persones donaren sang per primera vegada.

L’objectiu d’aquesta participació és augmentar la sensibilització davant la importància de la donació i la necessitat de disposar de sang per garantir les transfusions.

Per a facilitar que les persones que vulguin realitzar la seva donació habitual o els qui ho facin per primera vegada, l’autobús de la FBSTIB estarà estacionat els dies dissabtes 27, dilluns 29 de febrer i dimarts 1 de març de 10 a 20h al Passeig Sagrera aprop de la Plaça de la Llotja de Palma.

Haurà una carpa informativa oberta el 26 de febrer de 18 a 20 h, la resta de dies de 10 a 20h. Els ciutadans seran atesos pels col•laboradors de l’Associació de Donants de Sang, a més es podran fer voluntaris o socis de l’associació. A la carpa de la donació de sang els nins disposaran d’activitats relacionades amb el món de la donació.

Una donació de sang assegura la transfusió a tres persones
D’una donació de sang s’extreuen glòbuls vermells, plaquetes i plasma. Aquests components sanguinis s’utilitzen en diferents tractaments com intervencions quirúrgiques, transplantaments, accidents, malalties i tractaments oncològics, entre d’altres. La sang no es pot fabricar i només pot obtenir-se d'altres persones, mitjançant donacions. D'aquí, que els donants tinguin un paper tan important. Qualsevol persona sana, entre 18 i 65 anys i que pesi més de 50 quilos pot donar sang. Actualment, per a subministrar a les unitats hospitalàries públiques i privades de les Illes Balears els components sanguinis que precisin, es necessiten més de 200 donacions de sang diàries.
 Contacte

Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears

Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears

C/ Rosselló i Cazador, 20
07004 Palma (Illes Balears)
Tel: 971764433

© Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears | 2012 - 2022 | Informació legal