Notícies

Tornar al llistat de notícies

Dilluns, 21 de desembre de 2015

Desperta el teu esperit nadalenc. Dóna sang

La donació de sang és més fàcil del que pensem i és una ajuda vital

Avui la Dra. Maria Ramos, directora general de Salut Pública i Participació, acompanyada de Biel Mulet, director de Màrqueting de Coca Cola Iberian Partners i el Dr. Enrique Girona, director tècnic del Banc de Sang, han recolzat la campanya nadalenca organitzada per la Fundació Banc de Sang i Teixits a la Plaça d'Espanya de Palma. 

S'espera que més d'un centenar de persones s'apropi a donar sang avui.

Aquesta campanya serveix per donar visibilitat a la donació de sang i recordar que molts pacients passen el Nadal als hospitals esperant rebre transfusions que només s'aconsegueixen gràcies a la solidaritat i generositat de la gent.
La falta de temps per realitzar els preparatius d'aquestes festes és un dels motius de la disminució del nombre de persones que acudeixen a donar.


Sota el lema “Desperta el teu esperit nadalenc. Dóna sang” apel·la a l'esperit nadalenc i els valors que transmet el Nadal per sol·licitar l'ajuda de la població amb la finalitat de garantir unes bones festes a aquells pacients de Balears que més ho necessiten.
Per aconseguir aquest repte la FBSTIB compta amb la col·laboració de l'Ajuntament de Palma que ha cedit l'espai per a l'organització i difusió de la campanya, de Serveis Ferroviaris de Mallorca que cedeix els seus espais per a la promoció de la campanya i amb el suport de Coca Cua que aquest dia s'encarregarà d'amenitzar l'esdeveniment amb actors que animaran a donar sang, amb carpes informatives, degustacions, una zona chill out i una pantalla interactiva per viralizar l'acció a les xarxes socials.
Les reserves continuan baixes. Els grups més necessitats segueixen sent l'O Rh positiu (O+), l'A Rh negatiu (A-), seguit d'O Rh negatiu (O-) i l'A Rh positiu (A+).
La donació de sang és més fàcil del que pensem i és una ajuda vital
Qualsevol persona sana, entre 18 i 65 anys i que pesi més de 50 quilos pot donar sang. Tot el procés dura prop de 20 minutos on es recullen les dades personals, es passa una revisió mèdica, es donen 450cc de sang i finalment s'ha de beure molt líquid per recuperar el volum extret.

Una vegada donada, la sang s'analitza i se separa en els tres components sanguinis (plasma, plaquetes i glòbuls vermells). Així cada pacient rep el que necessita. Una donació de sang assegura la transfusió a tres persones.

Actualment, per atendre a tots els pacients de Balears es necessiten més de 200 donacions de sang diàries.

La destinació de les donacions. Molt poca gent coneix l'ús que se li dóna a les donacions de sang.
• un 60,4 per cent de la sang donada va destinada a persones amb càncer i malalties sanguínies i per a pacients amb determinats tipus d'anèmia,
• un 34,3% és per a malalts operats, incloent aquells amb afeccions cardíaques, i per a persones que han sofert algun tipus de traumatisme, com els ocasionats en accidents de circulació.
• un 2,4% és per a les pacients d'obstetrícia i ginecologia i
• un 2,9% per a nens.

Tota la informació sobre la donació de sang en Balears en: www.donasang.org

Adjuntem els elements gràfics de la campanya


El personal de la Fundació Banc de Sang i Teixits dels Illes Balears us desitja unes bones festes!Contacte

Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears

Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears

C/ Rosselló i Cazador, 20
07004 Palma (Illes Balears)
Tel: 971764433

© Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears | 2012 - 2023 | Informació legal