Notícies

Tornar al llistat de notícies

Dilluns, 14 de desembre de 2015

Campanya especial de donació de sang prèvia al Nadal

Centre de donació de sang Can Misses. Antigues Urgències Can Misses Vell. C/ Corona. Eivissa

Molts pacients passen el nadal als hospitals esperant poder rebre transfusions que només s'aconsegueixen gràcies a la solidaritat i generositat de la gent que dóna sang. En aquestes dates tan assenyalades la FBSTIB vol apel·lar a l'esperit nadalenc i els valors que transmet el Nadal per sol·licitar l'ajuda de la població.
Aquestes dates requereixen de molt temps per realitzar els preparatius per a les celebracions de Nadal. Per això, hi ha molta gent que deixa d'acudir a la seva cita amb la donació.
Per això iniciatives com les del Consell Insular d’Eivissa i Formentera ajuden al fet que les persones recordin la importància de donar sang i així augmentar les reserves amb la finalitat de garantir unes bones festes a aquells pacients de Balears que més ho necessiten.
El centre de donació de sang en Can Misses (situat al costat de les Antigues urgències de Can Misses Vell) estarà obert en horari de matí i tarda (de 10 a 14 i de 17 a 21 hores) per a totes aquelles persones que vulguin col·laborar donant sang.
La donació de sang és més fàcil del que pensem i és una ajuda vital
Qualsevol persona sana, entre 18 i 65 anys i que pesi més de 50 quilos pot donar sang. Tot el procés dura prop de 20 minutos on es recullen les dades personals, es passa una revisió mèdica, es donen 450cc de sang i finalment s'ha de beure molt líquid per recuperar el volum extret.
Una vegada donada, la sang s'analitza i se separa en els tres components sanguinis (plasma, plaquetes i glòbuls vermells). Així cada pacient rep el que necessita. Una donació de sang assegura la transfusió a tres persones.

Actualment, per atendre a tots els pacients de Balears es necessiten més de 200 donacions de sang diàries.

El destí de les donacions. Molt poca gent coneix l'ús que se li dóna a les donacions de sang.

  • un 60,4 per cent de la sang donada va destinada a persones amb càncer i malalties sanguínies i per a pacients amb determinats tipus d'anèmia,
  • un 34,3% és per a malalts operats, incloent aquells amb afeccions cardíaques, i per a persones que han sofert algun tipus de traumatisme, com els ocasionats en accidents de circulació.
  • un 2,4% és per a les pacients d'obstetrícia i ginecologia i
  • un 2,9% per a nens. 


Contacte

Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears

Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears

C/ Rosselló i Cazador, 20
07004 Palma (Illes Balears)
Tel: 971764433

© Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears | 2012 - 2023 | Informació legal