Notícies

Tornar al llistat de notícies

Divendres, 30 d'octubre de 2015

La FBSTIB rep el Premi Salut en els IV Premis Onda Cero Menorca 2015

Ahir, 29 d'octubre Onda Cero va distingir a la Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears amb el Premi Salut en la quarta edició de la cerimònia dels Premis Onda Cero Menorca 2015.

El Dr. Enrique Girona director mèdic del Banc de Sang va ser l'encarregat de recollir el premi SALUT i va dedicar el premi a tots els professionals del Banc de Sang i a la població menorquina per la seva solidaritat. 

Menorca destaca per ser una població molt solidària amb una taxa de 38 donacions per cada mil habitants, una taxa superior a la de la resta de Balears que ascendeix a 36. En 2014, es van aconseguir 3.549 donacions de sang en 110 campanyes de donació de sang.

El Dr. Girona va recordar que “la sang no es pot fabricar i només pot obtenir-se gràcies a la generositat de les persones que acudeixen a donar sang i que serveixen per atendre a molts malalts i pacients del sistema sanitari balear”.
La donació de sang és una necessitat constant. Donar és alguna cosa senzill que dura entre 8 i 10 minuts i la burxada és similar al d'una analítica (tot el procés dura uns 20 minutos) i només fa mancada ser major d'edat i gaudir de bona salut.
A canvi s'ajuda a tres pacients diferents. Cada dia de l'any es necessiten 200 donacions de sang, “una autèntica carrera de fons”.
La Fundació Banc de Sang i Teixits dels Illes Balears (FBSTIB) és el Centre de Transfusió de referència de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears. Cada any organitza 1630 campanyes de donació en tota Balears per atendre als hospitals de les illes.

El Banc de Sang, format per personal tècnic i qualificat, s'encarrega de totes les etapes de la donació de sang des de planificar les campanyes de donació, convocar a les persones per a la donació de sang i promocionar la donació en l'àmbit regional. A més de processar, analitzar i distribuir els diferents components sanguinis i hemoderivados als centres sanitaris que ho sol·liciten. Vés-la per la seguretat transfusional i es dedica també a la recerca orientada a la millora de l'atenció i seguretat de pacients i donants.

El Dr. Girona va agrair la labor de les persones que donen sang que “dediquen part del seu temps a salvar la vida dels altres”. També va donar a les gràcies als voluntaris que col·laboren promocionant la donació de sang, a tots els ajuntaments pel seu suport, a les fleques i petites empreses i als mitjans de comunicació per ajudar a traslladar la importància de la donació de Sang a la població menorquina.

Van rebre el PREMI SOLIDARITAT Aspanob, CIÈNCIA I RECERCA serà per Innovem; CULTURA, Ponç Pons; EMPRESA, Jaime Mascaró; EDUCACIÓ a l'IES M Ángeles Cardona; ESPORTS Nits de Lluna Plena; FESTES I TRADICIONS, Sebastià Salort; MEDI AMBIENT Cooperativa del Camp; INICIATIVA SOCIAL, Associació d’Amics Illa del Rei; TURISME, Artiem Fresh people Hotels.

El periodista Javier Ruiz Taboada i la directora de l'emissora, Diana Font van ser els encarregats de presentar la cerimònia de lliurament dels premis. Contacte

Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears

Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears

C/ Rosselló i Cazador, 20
07004 Palma (Illes Balears)
Tel: 971764433

© Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears | 2012 - 2023 | Informació legal