Notícies

Tornar al llistat de notícies

Dimarts, 27 d'octubre de 2015

Gràcies a tots el participants a la I Cursa Solidària per la donació de Sang

La Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears vol donar les gràcies a tots el participants de la “I Cursa solidària per la donació de sang” que es va celebrar diumenge 25 d'octubre al campus d'Universitat de les Illes Balears.

Volem donar la enhorabona als millors de cada categoria i felicitar a tots els voluntaris que varen fer una feina extraordinària al repartiments de dorsals, l’avituallament, als jocs infantils, a la zona de carrera, donant informació, fent de speaker i moltes més activitats.

Una vegada més la Fundació Banc de Sang i Teixits vol donar les gràcies especialment a Esport85, que va ajudar a organitzar aquesta carrera de forma altruista, a la UIB per facilitar-nos l'espai i la seva experiència, a SFM per cedir-nos l'estació d'UIB i posar trens per facilitar el desplaçament als participants de forma gratuïta, al Consell Insular de Mallorca pels guardons i les activitats esportives infantils, a la Federació d'Atletisme, a Coca-cola i Agroilla per l’avituallament i refrigeri, 061, Ambur Ibèrica, Roche, Vicente Cardona fotógrafo documental, Kumulus y Balearia.

Aquesta “I Cursa solidària per la donació de sang” ha estat el tret de sortida a la 9ª Setmana de Donació de Sang que s’organitza a partir d’avui dia 26 fins al 30 d’octubre amb l’objectiu d’aconseguir que els joves ajudin amb les seves donacions de sang a salvar vides transmetre que la donació de sang és una carrera de fons. El lema d’aquesta campanya és “apunta’t a salvar vides“.

Els estudiants universitaris, els professors i la resta del personal de la UIB estan convocats a donar sang durant els cinc dies que dura la intensa campanya de donació. S’espera que les persones a la UIB ajudin a augmentar les reserves amb unes 300 donacions aproximadament que serviran per atendre als malalts i pacients que necessiten de transfusions. Es recorda que les transfusions són possibles gràcies a les donacions de sang voluntàries i altruistes. La sang no es pot fabricar.

El calendari de la 9ª Setmana de la Donació de Sang a la UIB és el següent:

IX MARATÓ a la UIB

LLOC DE DONACIÓ

HORARI

dilluns, 26 d’octubre de 2015

BUS DAVANT EDIF.

GUILLEM CIFRE

de 10 a 19h.

dimarts, 27 d’octubre de 2015

BUS DAVANT EDIF.

JOVELLANOS

de 10 a 19h.

dimecres, 28 d’octubre de 2015

BUS DAVANT EDIF.

RAMON LLULL

de 10 a 19h.

dijous 29 d’octubre de 2015

BUS DAVANT EDIF.

GUILLEM CIFRE

de 10 a 19h.

divendres, 30 d’octubre de 2015

BUS A L’ESCOLA D'HOTELERIA

de 10 a 15 h

La donació de sang és una carrera de fons. A Balears, cada dia de l'any es necessiten 200 donacions de sang de tots els grups sanguinis, que només poden aconseguir-se gràcies a les donacions de persones sanes i generoses i serveixen per atendre a tot tipus de pacients i malalties, com són tractaments de càncer, hemorràgies en intervencions quirúrgiques o malalties hereditàries que precisen transfusions periòdiques per viure.

Un 60,4 per cent de la sang donada va destinada a persones amb càncer i malalties sanguínies i per a pacients amb determinats tipus d'anèmia, un 34,3% és per a malalts operats, incloent aquells amb afeccions cardíaques, i per a persones que han patit algun tipus de traumatisme, com els ocasionats en accidents de circulació. Un 2,4% és per a les pacients d'Obstetrícia i ginecologia i un 2,9% per a nens.

Cóm aconseguir aquest repte a la UIB?
Per organitzar aquesta activitat ha estat imprescindible la implicació de molta gent a la UIB, dels òrgans rectors i tots el departaments de la UIB, de Serveis Ferroviaris de Mallorca (informació als vagons i estacions del metro), i de l’Escola d’Hoteleria (entrepans per després de la donació de sang) i d’Agroilla que aporta fruita pel refrigeri dels donants. Internet i les xarxes socials ens faciliten difondre aquesta informació entre la població universitària.

Podeu seguir el transcurs de la Setmana a Facebook i a twitter @donasangbalears

Material divulgatiu de la campanyaContacte

Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears

Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears

C/ Rosselló i Cazador, 20
07004 Palma (Illes Balears)
Tel: 971764433

© Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears | 2012 - 2023 | Informació legal