Notícies

Tornar al llistat de notícies

Dijous, 15 de octubre de 2015

1ª Cursa Solidària per la Donació de Sang

La Fundació Banc de Sang i Teixits organitza la “1ª Cursa solidària per la donació de sang” i “9ª Setmana de donació de sang a la UIB”

Avui, el director mèdic del Banc de Sang, Enrique Girona, el vicerector de la UIB Dr. Antoni Aguiló, el director tècnic d’ Esport85, Tolo Gayà, i el gerent de Serveis Ferroviaris de Mallorca, Mateu Capellà, han presentat en roda de premsa la “I CURSA SOLIDÀRIA PER LA DONACIÓ DE SANG” que es celebrarà el proper 25 d'octubre al campus de la Universitat de les Illes Balears. 

La cursa és gratuïta per a tots els participants i constarà d'una prova infantil i dos recorreguts de 5 i 10 km per a adults per a categories absolutes masculina i femenina. Les inscripcions es poden realitzar a www.elitechip.net

El recorregut de les proves per a adults es realitzarà per un circuit mixt d'asfalt i terra.

El traçat és el següent: SORTIDA: Guardís, Illa d’en Colom, Pantaleu, Es Palmador, Conillera, Foradada, Eivissa, circuït de cross, caminal de Cabrera, Valldemossa, gir de 180º a la font d’Hoteleria, Valldemossa, Caminal de Cabrera, Mallorca, pàrquing IFISC, Guardís META 5 Km

Serveis Ferroviaris de Mallorca obrirà aquest dia la línia de metro des de l’estació intermodal de Palma fins a la UIB realizant aturades a les estacions de Jacint verdaguer, Son Costa/Son Fortesa i la UIB. El viatge serà gratuït per facilitar l'accés als participants.
Les sortides del metro serán a les 9:00 h (arribada a la UIb a les 9:11h) i a les 9:30h (amb arribada a la UIB a les 9:41 h). Les tornades serán a les 12:30h i a les 13:30 h.

SFM col·labora també en la difusió de la cursa mitjançant els supots informatius disponibles. Per altra banda, l’ estació de la UIB estarà disponible per aquest esdeveniment.

Una vegada disputada la carrera infantil, durant la carrera d'adults hi haurà jocs esportius organitzats pel Consell Insular de Mallorca que també col•labora amb material per la cursa i els guardons.

La carrera serà el tret de sortida a una intensa campanya de donació de sang a la UIB que durarà una setmana.
El dilluns 26 d'octubre l'autobús de la donació de sang estarà situat enfront de l'edifici Guillem Cifrei de 10 a 19 hores. El dimarts 27 es podrà donar enfront de l'edifici Jovellanos; el dimecres 28 d'octubre, davant de l'edifici Ramón Llull, i el dijous 26 d'octubre, a l'edifici Guillem Cifre, en tots els casos de 10 a 19 hores.
El divendres 30 d'octubre l'autobús de la donació es situarà daban l’Escola d’Hoteleria dels Illes Balears, de 10 a 15h.

La donació de sang és una carrera de fons. A Balears, cada dia de l'any es necessiten 200 donacions de sang de tots els grups sanguinis, que només poden aconseguir-se gràcies a les donacions de persones sanes i generoses i serveixen per atendre a tot tipus de pacients i malalties, com són tractaments de càncer, hemorràgies en intervencions quirúrgiques o malalties hereditàries que precisen transfusions periòdiques per viure.

Amb una donació de sang, a més de donar vida a tres pacients gràcies a les plaquetes i plasma i glòbuls vermells, estàs ajudant a una família que veu com el seu familiar millora o viu gràcies a tu. Qualsevol persona sana, d'entre 18 i 65 anys i que pesi més de 50 quilos pot donar sang.

Actualment, només el 2% de la població balear dóna sang i la meitat de les persones que donen ho fan únicament una vegada a l'any.

Agraïments
La Fundació Banc de Sang i Teixits vol donar les gràcies a Esport85, que ajuda a organitzar aquesta carrera de forma totalment gratuïta, a la UIB per facilitar-nos l'espai i la seva experiència, a SFM per cedir-nos l'estació d'UIB i posar trens per facilitar el desplaçament als participants de forma gratuïta, al Consell Insular de Mallorca pels guardons i les activitats esportives infantils. També agraïm la col•laboració de Coca-cola, Federació d'Atletisme, Agroilla, 061, Roche, Vicente Cardona fotògraf documental, Kumulus i Balearia.
 Contacte

Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears

Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears

C/ Rosselló i Cazador, 20
07004 Palma (Illes Balears)
Tel: 971764433

© Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears | 2012 - 2023 | Informació legal