Notícies

Tornar al llistat de notícies

Divendres, 25 de setembre de 2015

Primera jornada especial de donació de sang a l'Hospital Can Misses

Una jornada plena de color i d'il·lusió

La campanya es desenvoluparà de les 9 fins a les 21 hores, i les persones que hi prenguin part podran donar sang al nou centre de donació de sang a l’Hospital Can Misses. 

L’objectiu d’aquesta marató de donació de sang a Can Misses és animar a participar-hi a tota la població eivissenca i aconseguir augmentar les reserves de sang després de l’estiu destinades a transfondre als pacients de les illes. Durant dotze hores s’espera superar les 100 donacions de sang. Cada dia a Balears es necessiten 200 donacions de sang.


La finalitat de l’organització de la campanya a Can Misses és fer que el missatge solidari arribi a les persones més sensibilitzades amb la necessitat de disposar de reserves de sang com són els professionals que treballen a l’Hospital, els usuaris i els familiars dels pacients. Es calcula que 1 de cada 10 pacients ingressats reben transfusions de sang.


També es vol donar a conèixer a la població eivissenca el nou centre de donació que el passat dia 2 de juliol es va traslladar des del carrer Canàries al edifici J de Can Misses(devora de les antigues Urgències de Can Misses Vell).


Aquesta campanya s’ha difós amb cartells distribuïts a l’hospital, als centres de salut adscrits i als autobusos que arriben a l’hospital, per email als treballadors de l’hospital i als proveïdors dels diferents serveis, amb fulletons a les safates del menjar per informar als familiars dels pacients. Amés a més, s’ha donat a conèixer a les xarxes socials i webs de totes ses institucions implicades.

El dia de la campanya el personal sanitari i no sanitari duran ferritines per donar més visibilitat a la donació de sang.

Donar sang és vital i fàcil. La sang no es pot fabricar. Per aixó, és molt important que la població contribueixi amb la seva donació de sang. Qualsevol persona entre 18 i 65 anys que gaudeixi de bona salut, pesi més de 50 quilograms i no estigui en dejú és candidata a donar sang. Entre donació i donació és necessari que hagin passat com a mínim 60 dies. El homes poden donar 4 vegades en un any i les dones, 3.

Cada donació pot servir per salvar a tres persones. D’una donació de sang s’extreuen glòbuls vermells, plaquetes i plasma. Cadascun d’aquests components van destinats a un pacient o malalt diferent.

El destí de les donacions. Molt poca gent coneix l'ús que se li dóna a les donacions de sang. Un 60,4 per cent de la sang donada va destinada a persones amb càncer i malalties sanguínies i per a pacients amb determinats tipus d'anèmia, un 34,3% és per a malalts operats, incloent aquells amb afeccions cardíaques, i per a persones que han patit algun tipus de traumatisme, com els ocasionats en accidents de circulació. Un 2,4% és per a les pacients d'Obstetrícia i ginecologia i un 2,9% per a nens.

A l’any 2014 a l’Area de Salut d’Eivissa i Formentera Hospital Can Misses es varen transfondre 2.681 unitats de glòbuls vermells (7,8% més que al 2013), 513 unitats de plaquetes i 284 unitats de plasma.
Actualment, la FBSTIB proveeix de components sanguinis i hemoderivats a tots els centres hospitalaris de Balears i realitza campanyes de donació en els següents: Hospital Universitari Son Espases, Hospital Son Llàtzer, Hospital de Manacor, Hospital d'Inca, Hospital Mateu Orfila i Hospital Can Misses.
 Contacte

Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears

Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears

C/ Rosselló i Cazador, 20
07004 Palma (Illes Balears)
Tel: 971764433

© Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears | 2012 - 2023 | Informació legal