Notícies

Tornar al llistat de notícies

Divendres, 25 de setembre de 2015

Festival Park acull la 3ª Diada per la Donació de Sang

Festival Park acull la 3ª Diada per la Donació de Sang el dissabte 26 de setembre sota el lema “Salva Vides i Passa-ho en Gran”

L'objectiu és aconseguir, durant les onze hores que dura l'esdeveniment, el màxim de donacions possibles per disposar d'unes reserves adequades després de l'estiu, una època on les donacions sempre són més escasses i els pacients segueixen necessitant transfusions. La sang no es pot fabricar. Per això, les persones que donen sang tenen un paper tan important.

Aquesta acció pretén a més apropar la donació de sang a la població, separar-ho de l'entorn sanitari i traslladar-ho a un més lúdic on la gent pugui gaudir d'altres activitats. A més, se celebren 10 anys de campanyes de donació de sang en Festival Park.

Aquest any hi ha moltes novetats entre les quals destaquen el Parc infantil d'Educació Vial de la Policia de Marratxí i la visita dels personatges de StarWars. Al concert d'alumnes se sumen també els professors de l'Escola de Música Soldofá i la Batucada ens farà moure l'esquelet al ritme dels seus tambors. El Consell de Mallorca promocionarà l'esport i els hàbits de vida saludable amb les activitats esportives infantils i juvenils dins del següent programa: 

 • 10h. Comença la campanya de donació de sang
 • 11h Inauguració
 • 10:30 a 12:30h. Parc Infantil Educació Vial de la Policia Local de Marratxí
 • 16:00 a 20:00h. Activitats esportives del Consell Insular de Mallorca
 • 17:30 h. Visita dels personatges de StarWars
 • 18:00 h. Batucada
 • 19:30h. Concert d'alumnes i professors de l'Escola de Música Soldofá.
 • 21h. Tancament de la campanya de donació de sang

Festival Park, 10 anys donat vida
Des del 22 d'octubre de 2005 que es va organitzar la primera campanya de donació en el Festival Park fins ara s'han realitzat 110 campanyes en 10 anys, han participat 2.172 persones, s'han aconseguit 1.624 donacions de sang i 618 persones han donat sang per primera vegada.

Col·laboracions
Per organitzar aquest dia lúdic la Fundació Banc de Sang i Teixits ha comptat amb la implicació de Festival Park, l'Ajuntament de Marratxí, el Consell Insular de Mallorca, SFM, Agroilla, l'Associació de Donants de Sang de Mallorca, Escola de Música Sodolfá i Cobega (distribuïdor de Coca-cola).

La donació de sang és fàcil i és una ajuda vital
Qualsevol persona sana, entre 18 i 65 anys i que pesi més de 50 quilos pot donar sang. Tot el procés dura prop de 20 minutos on es recullen les dades personals, es passa una revisió mèdica, es donen 450 cc de sang i finalment s'ha de beure molt líquid per recuperar el volum extret.

La donació de sang no dol. La burxada és similar al de quan ens fan una analítica. Després de la teva primera donació reps el carnet de donant amb el teu grup sanguini.

Una vegada donada, la sang s'analitza i se separa en els tres components sanguinis (plasma, plaquetes i glòbuls vermells). Així cada pacient rep el que necessita i amb cada donació aconseguim ajudar a tres persones.

Aquests components sanguinis s'utilitzen en diferents tractaments com a intervencions quirúrgiques, trasplantaments, accidents, malalties i tractaments oncològics, entre uns altres.

La desti de les donacions. Molt poca gent coneix l'ús que se li dóna a les donacions de sang.

 • un 60,4 per cent de la sang donada va destinada a persones amb càncer i malalties sanguínies i per a pacients amb determinats tipus d'anèmia,
 • un 34,3% és per a malalts operats, incloent aquells amb afeccions cardíaques, i per a persones que han sofert algun tipus de traumatisme, com els ocasionats en accidents de circulació.
 • un 2,4% és per a les pacients d'obstetrícia i ginecologia i
 • un 2,9% per a nens.
 • Actualment, per atendre a tots els pacients de Balears es necessiten més de 200 donacions de sang diàries.

Visita nostra webContacte

Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears

Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears

C/ Rosselló i Cazador, 20
07004 Palma (Illes Balears)
Tel: 971764433

© Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears | 2012 - 2023 | Informació legal