Notícies

Tornar al llistat de notícies

Dijous, 19 de març de 2015

El Grupo Malla Publicidad i la Fundació Banc de Sang i Teixits col·laboren per fomentar la donació de sang

Aquesta col•laboració s’ha ampliat durant tot la resta de l’any i al 2015 a centres comercials i diferents carrers de Palma.

La Directora general del Grupo Malla Publicidad, Alejandra Company, i el director general de Farmàcia i Gestió Econòmica de la Conselleria de Salut i Consum i vicepresident de la Fundació de Banc i Teixits de les Illes Balears (FBSTIB), Cèsar Vicente, han signat avui un conveni de col·laboració que formalitza la col·laboració mútua duta a terme fins ara i amb l’objectiu de seguir fomentant la donació de sang.

Segons l’acord, el Grupo Malla, que va ser fundada a l’any 1966 és líder de la publicitat exterior a les Illes Balears, cedirà al Banc de Sang els espais necessaris per a la difusió de les accions i campanyes puntuals de donació de sang. Així, per exemple, a les marquesines, OPIS i a altres suports comunicatius de la xarxa de espais exteriors que gestionen.

La primera col·laboració entre el Grupo Malla i la FBSTIB va ser a l’estiu de 2014 coincidint amb una crida d’urgència a la població. Van recolzar amb la difusió de 12 cartells en OPIS (publicitat exterior) distribuïts per diferents punts de Palma als carrers: Marbella a la Platja de Palma, Av. Alejandro Rosselló 9, Indalecio Prieto, 27, Aragó 166, Són Cladera, Salvador Dalí 5, Coronel Beorlegui 16, pàrquing Eroski C/ Aragó 307, Joan Miró 243, Passeig Marítim front Bar Marítim, General Rigués 2 i calli Indústria 44.

Aquesta col·laboració s’ha ampliat durant tot la resta de l’any i al 2015 a centres comercials i diferents carrers de Palma.

La FBSTIB, fundada l’any 1998, és el centre sanitari responsable de les donacions que es realitzen a Balears de sang, teixits, i llet materna, que ofereix els seus serveis als centres hospitalaris públics i privats de les illes (www.fbstib.org i www.donasang.org), i que compta amb una extensa xarxa de voluntaris de l’Associació de Donants de Sang de Mallorca.

La sang no es pot fabricar. Mitjançant una sola donació de sang es poden salvar tres vides. Es calcula que diàriament es necessiten més de 200 borses de sang a les Illes Balears. Per això, és imprescindible poder comptar amb la solidaritat dels ciutadans i la col·laboració d'empreses i institucions. El procés de donació és ràpid i segur. El donant ha de disposar del seu DNI i fer l’entrevista mèdica per garantir la salut del donant i del receptor. La donació de sang, d’uns 450cc, dura entre 5 i10 minuts. Després es pren un refrigeri i molt de líquid.
 Contacte

Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears

Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears

C/ Rosselló i Cazador, 20
07004 Palma de Mallorca
Tel: 971764433

© Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears | 2012 - 2022 | Informació legal