Notícies

Tornar al llistat de notícies

Dilluns, 09 de març de 2015

Consorci de Transports col·labora amb la Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears

Signen un conveni per compartir espais per a la difusió de les campanyes de donació de sang

El director del Consorci de Transports de Mallorca (CTM), Rafel Oliver, i el director general de Farmàcia i Gestió Econòmica de la Conselleria de Salut i Consum i vicepresident de la Fundació de Banc i Teixits de les Illes Balears (FBSTIB), Cèsar Vicente, han signat avui un conveni de col•laboració que formalitza la col·laboració mútua duta a terme fins ara i amb l’objectiu de seguir fomentant la donació de sang entre els usuaris del transport públic.

Segons l’acord, el Consorci de Transports, que gestiona les instal·lacions i equipaments del transport públic interurbà de Mallorca, cedirà al Banc de Sang els espais necessaris per a la difusió de les accions i campanyes puntuals de donació de sang. Així, per exemple, a les pantalles informatives i a altres suports comunicatius de les estacions de busos, tren i metro de la xarxa de transport interurbà de Mallorca, així com a les mateixes unitats de tren o autobusos, es farà ressò de les accions que du a terme la FBSTIB, com ara el Dia Mundial del Donant de Sang o les maratons de donació de sang que periòdicament es celebren a la UIB. Es calcula que cada dia, de mitjana, 16.500 persones passen per l’Estació Intermodal de Palma i que uns 40.000 usuaris viatgen cada dia en alguns dels mitjans de transport públic que gestiona el CTM.

Així mateix, el conveni també preveu la distribució de tríptics informatius entre els passatgers i la difusió a través de la web del CTM, www.tib.org, i del perfil de twitter @TIB_Mallorca. La pàgina web www.tib.org rep una mitjana de 5.500 visites diàries i el perfil de twitter compta amb prop de 900 seguidors.

La primera col·laboració entre el CTM i la FBSTIB va ser al octubre de 2014 amb la difusió de la 7ª Marató de la Donació de Sang a la UIB on varen participar 303 persones i 221 persones donaren sang. 104 persones donaren sang per primera vegada. La FBSTIB, fundada l’any 1998, és el centre sanitari responsable de les donacions que es realitzen a Balears de sang, teixits, i llet materna, que ofereix els seus serveis als centres hospitalaris públics i privats de les illes (www.fbstib.org i www.donasang.org), i que compta amb una extensa xarxa de voluntaris de l’Associació de Donants de Sang de Mallorca.

La sang no es pot fabricar. Mitjançant una sola donació de sang es poden salvar tres vides. Es calcula que diàriament es necessiten més de 200 borses de sang a les Illes Balears. Per això, és imprescindible poder comptar amb la solidaritat dels ciutadans i la col·laboració d'empreses i institucions. El procés de donació és ràpid i segur. El donant ha de disposar del seu DNI i fer l’entrevista mèdica per garantir la salut del donant i del receptor. La donació de sang, d’uns 450cc, dura entre 5 i10 minuts. Després es pren un refrigeri i molt de líquid.Contacte

Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears

Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears

C/ Rosselló i Cazador, 20
07004 Palma (Illes Balears)
Tel: 971764433

© Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears | 2012 - 2022 | Informació legal