Notícies

Tornar al llistat de notícies

Divendres, 27 de febrer de 2015

La DGT, ABA i la FBSTIB presenten una campanya per promocionar la donació de sang en totes les Autoescoles de les Balears

la donació de sang arribarà a 204 Autoescoles

Cèsar Vicente Sánchez, director general de Gestió Econòmica i Farmàcia de la conselleria de Salut i gerent de la Fundació Banc de Sang i Teixits, Maria Teresa Sau, Cap Provincial de Tràfic en Illes Balears i Antonia Català presidenta de l'Associació Balear d'Autoescoles (ABA) han presentat a la seu de la Direcció general de trànsit (DGT) una campanya per promocionar la donació de sang en les 204 Autoescoles i seccions de Balears (169 a Mallorca, 21 a Eivissa i 14 a Menorca).

La campanya consisteix a procurar el màxim d'informació als futurs conductors sobre el procés i destinació de les donacions de sang. Per a això, es lliuraran cartells per informar a les aules, fulles informatives que s'inclourien amb el lliurament del llibre de teòrica, adhesius per als vehicles dels futurs conductors i adhesius per a l'aparador de l'Autoescola.

Aquesta campanya neix de la inquietud de l'Associació Balear d'Autoescoles (ABA) per col•laborar amb la donació de sang. Sabent la quantitat de donacions que pot arribar a necessitar un accidentat de tràfic, la seva presidenta, Antonia Catalá, es va oferir a ajudar en la conscienciació dels alumnes i personal de les Autoescoles. L'Associació compta amb 75 autoescoles i seccions associades (64 a Mallorca, 8 a Menorca i 3 a Eivissa).

Segons dades de la Direcció general de trànsit, en 2014 el nombre d'accidents amb víctimes en vies interurbanes va ascendir a 1.296 que van provocar 234 ferits amb hospitalització, 33 morts i 1.716 ferits lleus.

Un ferit en un accident de trànsit pot arribar a necessitar fins a 30 donacions de sang.

El 34,3 % de les transfusions que es practiquen a les illes van destinada a malalts operats i per a persones que han sofert algun tipus de traumatisme, com els ocasionats en accidents de trànsit.

A Balears cada dia es precisen 200 donacions per atendre a tots els pacients. Com és sabut, la sang no es pot fabricar d'aquí la importància dels donants de sang. Qualsevol persona sana, entre 18 i 65 anys i que pesi més de 50 quilos pot donar sang.

Aquestes dades donen una visió de l'abast i la importància que tenen les donacions de sang no només en les intervencions quirúrgiques i atenció a malalts sinó la necessitat existent en els traumatismes causats en els accidents de trànsit.Contacte

Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears

Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears

C/ Rosselló i Cazador, 20
07004 Palma de Mallorca
Tel: 971764433

© Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears | 2012 - 2022 | Informació legal