Notícies

Tornar al llistat de notícies

Dimarts, 18 de novembre de 2014

Festival Park acull la 2ª Diada per la Donació de Sang el dissabte 22 de novembre sota el lema “Salva Vides i Passa-ho en Gran”

Dissabte que ve 22 de novembre, se celebra la segona diada per la donació de sang en el recinte comercial Festival Park de les deu del matí fins a les nou de la nit sota el lema “Salva Vides i Passa-ho en Gran”.

Aquesta acció pretén a més apropar la donació de sang a la població i separar-ho de l'entorn sanitari i traslladar-ho a un més lúdic on la gent pugui gaudir d'altres activitats.

Festival Park, l'Ajuntament de Marratxí i el Consell Insular de Mallorca recolzen aquesta campanya oferint el següent programa:

 • 10h. Arrenca la donació de sang
 • 11h Inauguració amb Siurells Gegantes i Xeremiers
 • 10:30 a 12:30h. Activitats infantils
 • 16:30 h. Batucada
 • 17 a 19 h. Activitats infantils
 • 18:30h. Escola de Música Soldofá. Concert d'alumnes
 • 21h. Tancament de la campanya de donació de sang

Un centenar de campanyes en el Festival Park
Aquest esdeveniment coincideix amb el fet que ja s'han realitzat un centenar de campanyes en el Festival Park. Des del 22 d'octubre de 2005 que es va organitzar la primera campanya de donació en el Festival Park fins ara s'han realitzat 100 campanyes, han participat 1.969 persones, s'han aconseguit 1.491 donacions de sang i 581 persones han donat sang per primera vegada

Col·laboracions
Per organitzar aquest dia lúdic la Fundació Banc de Sang i Teixits ha comptat amb la implicació de Festival Park, l'Ajuntament de Marratxí, el Consell Insular de Mallorca, SFM, Consorci de Transports, Agroilla, i l'Associació de Donants de Sang de Mallorca, l'EMT, Escola de Música Sodolfá i Cobega (distribuïdor de Coca-cola).

La donació de sang és més fàcil del que pensem i és una ajuda vital
Qualsevol persona sana, entre 18 i 65 anys i que pesi més de 50 quilos pot donar sang. Tot el procés dura prop de 20 minutos on es recullen les dades personals, es passa una revisió mèdica, es donen 450 cc de sang i finalment s'ha de beure molt líquid per recuperar el volum extret.

La donació de sang no fa mal. La burxada és similar al de quan ens fan una analítica. Després de la teva primera donació reps el carnet de donant amb el teu grup sanguini.

Una vegada donada, la sang s'analitza i se separa en els tres components sanguinis (plasma, plaquetes i glòbuls vermells). Així cada pacient rep el que necessita i amb cada donació aconseguim ajudar a tres persones.

Aquests components sanguinis s'utilitzen en diferents tractaments com a intervencions quirúrgiques, trasplantaments, accidents, malalties i tractaments oncològics, entre uns altres.

La destinació de les donacions. Molt poca gent coneix l'ús que se li dóna a les donacions de sang.

 • un 60,4 per cent de la sang donada va destinada a persones amb càncer i malalties sanguínies i per a pacients amb determinats tipus d'anèmia,
 • un 34,3% és per a malalts operats, incloent aquells amb afeccions cardíaques, i per a persones que han sofert algun tipus de traumatisme, com els ocasionats en accidents de circulació.
 • un 2,4% és per a les pacients d'obstetrícia i ginecologia i
 • un 2,9% per a nens.

Actualment, per atendre a tots els pacients de Balears es necessiten més de 200 donacions de sang diàries.
Visita nostra web: donasang.org

S'adjunta la imatge de la campanyaContacte

Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears

Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears

C/ Rosselló i Cazador, 20
07004 Palma de Mallorca
Tel: 971764433

© Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears | 2012 - 2022 | Informació legal