Notícies

Tornar al llistat de notícies

Divendres, 17 de octubre de 2014

“Supera’t!” Al nou curs 2014/15 en la 7ª Marató de Donació de Sang a la UIB

Comença la nova campanya de donació de sang al curs 2014/15 a la UIB amb la 7ª Marató que s’organitza la setmana del 20 al 24 d’octubre

Els proper dies 20 al 24 d’octubre es celebrarà la 7ª Marató de la donació de sang com a primera campanya en aquest curs 2014/15 a la UIB. Amb el lema “Supera’t“, l’objectiu és que els joves oblidin els seus pors i conscienciar-los de que la seva aportació amb una donació de sang és vital per a molts. Ells són el futur de la donació de sang.

Els estudiants universitaris, els professors i la resta del personal de la UIB estan convocats a donar sang durant els cinc dies que dura la Marató. S’espera que les persones a la UIB ajudin a augmentar les reserves amb unes 300 donacions aproximadament que serviran per atendre als malalts i pacients que necessiten de transfusions. Es recorda que les transfusions són possibles gràcies a les donacions de sang voluntàries i altruistes. La sang no es pot fabricar.

El calendari de la 7ª Marató de la Donació de Sang a la UIB és el següent:

VII MARATÓ a la UIB LLOC DE DONACIÓ HORARI
dilluns, 20 d’octubre de 2014 BUS DAVANT EDIF. GUILLEM CIFRE
 
de 10 a 19h.
dimarts, 21 d’octubre de 2014 BUS DAVANT EDIF. JOVELLANOS
 
de 10 a 19h.
dimecres, 22 d’octubre de 2014 BUS DAVANT EDIF. MATEU ORFILA
 
de 10 a 19h.
dijous 23 d’octubre de 2014 BUS DAVANT EDIF. GUILLEM CIFRE
 
de 10 a 19h.
divendres, 24 d’octubre de 2014 BUS A L’ESCOLA D'HOTELERIA de 10 a 15 h

Les donacions de sang són vitals.
Es necessiten 200 donacions de sang cada dia per cobrir la demanda de la nostra Comunitat. Cada donació pot servir per trasfondre a tres persones gràcies als glòbuls vermells, plaquetes i plasma. Cadascun d’aquests components van destinats a un pacient o malalt diferent. Per això, els donants tenen un paper molt important.
Un 60,4 per cent de la sang donada va destinada a persones amb càncer i malalties sanguínies i per a pacients amb determinats tipus d'anèmia, un 34,3% és per a malalts operats, incloent aquells amb afeccions cardíaques, i per a persones que han patit algun tipus de traumatisme, com els ocasionats en accidents de circulació. Un 2,4% és per a les pacients d'Obstetrícia i ginecologia i un 2,9% per a nens.

Cóm aconseguir aquest repte a la UIB?
Per organitzar aquesta activitat ha estat imprescindible la implicació de molta gent a la UIB, dels òrgans rectors i tots el departaments de la UIB, de Serveis Ferroviaris de Mallorca (informació als vagons i estacions del metro), de l’EMT (informació a la línea 19), de l’Escola d’Hoteleria (entrepans per després de la donació de sang) i d’Agroilla que aporta fruita pel refrigeri dels donants. Internet i les xarxes socials ens faciliten difondre aquesta informació entre la població universitària.

Podeu seguir el transcurs de la Marató a Facebook i a tweeter @donasangbalears

Descarrega el material divulgatiu de la campanyaContacte

Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears

Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears

C/ Rosselló i Cazador, 20
07004 Palma de Mallorca
Tel: 971764433

© Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears | 2012 - 2022 | Informació legal