Notícies

Tornar al llistat de notícies

Divendres, 19 de setembre de 2014

L'Aquarterament Militar "Jaime II" vol superar les 100 donacions de sang

El proper 23 de setembre, s'organitza una nova campanya de donació de sang que pretén que sigui massiva i superar el centenar de donacions en un matí

El proper 23 de setembre, s'organitza una nova campanya de donació de sang que pretén que sigui massiva i superar el centenar de donacions en un matí. Per aconseguir-ho, el personal de l'Aquarterament Jaime II s'ha implicat al màxim procurant involucrar el personal de la Base perquè donin sang dimecres que ve.

El dia abans a la campanya de donació, el dilluns 22 de setembre a les 9.30h, el Dr Enrique Girona, director del Banc de Sang farà una xerrada informativa a tot el personal de la base, més de 600 persones.

Aquesta iniciativa va néixer de la reunió mantinguda al juliol amb motiu de les 62 campanyes de donació de sang que porten organitzant-se en l'Aquarterament Jaime II (abans coneguda com Base General Asensio), en la qual es va tractar de les campanyes realitzades des de l'any 1991 i en què van participar César Vicente director general de Farmàcia i Gestió Econòmica de la conselleria de Salut del Govern dels Illes Balears, el Dr Enrique Girona director tècnic del Banc de Sang de la FBSTIB, el Coronel Cap de l'Aquarterament Jaime II, Joaquín Moreno Molero, el Tinent Coronel Mèdic Carlos Castillo, i el Tinent Coronel Joan Pau Pradillo.

Des de fa 23 anys, el personal militar i civil de la base "Jaime II" donen suport activament la donació de sang. Sens dubte, la seva solidaritat queda més que demostrada amb les més de 2.716 donacions de sang que s'han dut a terme al llarg d'aquests anys en els que ha acollit a les seves instal.lacions mèdiques a l'equip del Banc de Sang per realitzar les donacions de sang.

Durant les últimes tres campanyes a "Jaime II", 137 persones es van interessar per la donació i va haver 115 donacions de sang. D'aquestes donacions, 27 pertanyien a nous donants.

Per què donar sang?
La donació de sang és un acte voluntari i de caràcter altruista d'ajuda als altres. Té una durada de 20 o 30 minuts i ofereix a canvi tota una vida a les moltes persones malaltes que necessiten sang per als seus tractaments (intervencions quirúrgiques, transplantaments, accidents, malalties, tractaments oncològics, entre d'altres).

La sang és imprescindible i molts malalts necessiten les transfusions per viure, i sense elles no podrien seguir endavant. La sang no es pot fabricar i només pot obtenir d'altres persones, mitjançant donacions. D'aquí, que els donants tinguin un paper tan important. Qualsevol persona sana, entre 18 i 65 anys i que pesi més de 50 quilos pot donar sang.
La Fundació es desplaça cada dia amb unitats mòbils a diferents zones de Balears per facilitar la donació de sang a totes aquelles persones que desitgin realitzar-la. D'altra banda, a la seu de la Fundació (C / Rosselló i Caçador, 20) es pot donar sang de dilluns a divendres de 8:00 a 20:30 hores i els dissabtes de 9:00 a 13:30 hores. A la pàgina web de la Fundació: www.donasang.org es poden consultar els llocs i horaris de les pròximes campanyes de donació.Contacte

Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears

Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears

C/ Rosselló i Cazador, 20
07004 Palma de Mallorca
Tel: 971764433

© Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears | 2012 - 2022 | Informació legal