Notícies

Tornar al llistat de notícies

Dilluns, 09 de juny de 2014

Els nins de 10 a 12 anys de Balears aprendran la importància de la donació de sang

La Conselleria d’Educació i la Fundació Banc de Sang i Teixits presenten “Benvinguts al món de la donació”, material educatiu pel tercer cicle de primària.

Avui, dilluns 9 de juny, el Director general de Gestió Econòmica i Farmàcia, César Vicente i la Directora General d’Ordenació, Innovació i Formació Professional, Isabel Cerdà Moragues han presentat el Material Educatiu “Benvinguts al món de la donació” adreçat a l’alumnat de 5è i 6è d’educació primària i que pretén donar a conèixer als alumnes molts aspectes relacionats amb la donació de sang i que aquests prenguin consciència de la importància que suposa que els adults donin sang regularment. També és un suport pel professorat que disposaran d’aquesta proposta educativa el curs vinent i que amplia la informació que donen a classe.

Aquesta presentació s’ha fet com acte inaugural de les activitats que la Fundació Banc de Sang realitza durant la setmana del 9 al 15 de juny amb motiu del Dia mundial del Donant de Sang (14 de juny).

El director general de Gestió Econòmica i Farmàcia, César Vicente, ha destacat la importància d’accions com la desenvolupada per la direcció general d’Ordenació, Innovació i Formació Professional i ha remarcat que són vitals per augmentar la conscienciació entre els més joves en un moment clau ja que els prepara per a convertir-los en futurs donants i per ser prescriptors en el seu entorn familiar.

César Vicente amb motiu del Dia Mundial de Donant de Sang, ha explicat les campanyes especials programades per celebrar aquesta data i ha donat les gràcies a tots el donants de sang, als professionals del la Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears (FBSTIB) i als voluntaris. També ha destacat el recolzament que es rep de les institucions públiques i privades que faciliten la tasca d’arribar amb el missatge de la donació de sang a tota la població.

La directora general d’Ordenació, Innovació i Formació Professional, Isabel Cerdà, ha remarcat que l’escola és un espai ideal perquè els alumnes prenguin consciència del món de la donació i que mitjançant aquest recurs educatiu podran conèixer molts aspectes relacionats amb aquest acte altruista tan necessari per a la nostra societat.

La Dra. Antònia Maria Bautista, responsable d’extraccions i distribució de la Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears ha estat l’encarregada de presentar als estudiants la proposta educativa “Benvinguts al Món de la donació”. Aquesta presentació aporta als professor i alumnes de tercer cicle de primària un extens contingut interactiu sobre la sang, els seus components, el sistema circulatori, el cor, els nutrients i hàbits de vida saludable, informació sobre la donació de sang. Està ple d’exemples i jocs per aprendre de una manera més divertida quanta sang tenim al cos, quin són els grups sanguinis i la seva compatibilitat, sentir el cor, què passa quan es perd molta sang, entre d’altres activitats. Un valor afegit és la incorporació de la cançó “Amb la teva sang” cedida pels grup musical “Gossos”.


Es pot accedir a la proposta didàctica “Benvinguts al Món de la Donació” a l'enllaç: www.donasang.org/sang (navegador recomanat: FireFox, Google Chrome)Contacte

Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears

Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears

C/ Rosselló i Cazador, 20
07004 Palma de Mallorca
Tel: 971764433

© Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears | 2012 - 2022 | Informació legal