Notícies

Tornar al llistat de notícies

Dimecres, 21 de maig de 2014

Primera Marató de Donació de Sang a Son Espases

Dijous, 22 de maig, el personal del centre, els usuaris i els familiars dels pacients estan convidats a participar en la campanya

Organitzada per la Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears i l’Hospital Son Espases, el 22 de maig tendrà lloc a l’hospital de referència la primera marató de donació de sang, a la qual estan convidats a participar els professionals sanitaris i no sanitaris, els familiars dels pacients i els usuaris.

La campanya es desenvoluparà de les 08.30 a les 19 hores. Les persones que vulguin prendre-hi part podran donar sang a diferents punts a l’Hospital:

Al matí de 08:30 a 15h:

  • Al costat de la cafeteria del personal
  • Punt fix de donació (Planta O, Mòdul F)
  • L’Autobús a la entrada de consultes Externes (08:30 a 14h)

A la tarda de 15 a 19h:

  • Autobús entrada Hospitalització

L’objectiu d’aquesta marató a Son Espases és aconseguir un centenar de donacions en un sol dia, la meitat del que necessita Balears en un sol dia.

S’han programat diverses accions per animar a participar-hi els professionals, els familiars dels pacients i els usuaris de l’Hospital: col•locació de cartells a les instal•lacions del centre, repartiment d’adhesius al personal sanitari i no sanitari amb l’eslògan “Vaig a donar sang”, informació als familiars dels pacients. Durant tot el dia l’Hospital difondrà a les zones autoritzades i per mitjà de la megafonia diverses falques publicitàries amb les quals s’animarà a donar sang.

A més, s’instal•laren pancartes a les entrades a l’Hospital. A banda d’això, els autobusos de l’EMT amb destinació a Son Espases (línies 6, 20, 29, 33 i 34) porten cartells informatius per tal de conscienciar els usuaris sobre la importància de donar sang per salvar vides.

Ara, l’objectiu de la campanya a Son Espases és fer que el missatge solidari arribi a les persones més sensibilitzades amb la necessitat de disposar de reserves de sang, com són els professionals que hi treballen, els usuaris i els familiars dels pacients, molts dels quals tal vegada requeriran una transfusió sanguínia. De fet, l’any 2013 a l’Hospital Son Espases es varen transfondre 11.435 unitats de glòbuls vermells, 2.717 unitats de plaquetes i 1.919 unitats de plasma.

Donar sang és molt fàcil. Qualsevol persona entre 18 i 65 anys que gaudeixi de bona salut, pesi més de 50 quilograms i no estigui en dejú és candidata a donar sang. Entre donació i donació és necessari que hagin passat com a mínim 60 dies. El homes poden donar 4 vegades en un any i les dones, 3.

Cada donació pot servir per trasfondre a tres persones. D’una donació de sang s’extreuen glòbuls vermells, plaquetes i plasma. Cadascun d’aquests components van destinats a un pacient o malalt diferent.

El destí de les donacions. Molt poca gent coneix l'ús que se li dóna a les donacions de sang. Un 60,4 per cent de la sang donada va destinada a persones amb càncer i malalties sanguínies i per a pacients amb determinats tipus d'anèmia, un 34,3% és per a malalts operats, incloent aquells amb afeccions cardíaques, i per a persones que han patit algun tipus de traumatisme, com els ocasionats en accidents de circulació. Un 2,4% és per a les pacients d'Obstetrícia i ginecologia i un 2,9% per a nens.
 Contacte

Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears

Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears

C/ Rosselló i Cazador, 20
07004 Palma (Illes Balears)
Tel: 971764433

© Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears | 2012 - 2023 | Informació legal