Notícies

Tornar al llistat de notícies

Dilluns, 12 de maig de 2014

El Govern agraeix als grans donants de sang la seva solidaritat, implicació i responsabilitat

Durant l’acte d’homenatge als grans donants de Mallorca, José Ramón Bauzá ha reconegut també la tasca dels professionals del Banc de Sang per aconseguir l’autosuficiència a les reserves de les Illes Balears i la solidaritat amb altres comunitats.

El president de les Illes Balears, José Ramón Bauzá, ha assistit a l'acte d'homenatge als grans donants de Mallorca, que s'ha celebrat al Consolat de Mar. Les persones considerades com a grans donants són aquelles que superen les 60 donacions en el cas de les dones, i de 75, en el dels homes.

En aquest acte, el president Bauzá ha ressaltat la responsabilitat cívica i la solidaritat amb els malalts dels grans donants, que “durant molts d’anys han regalat generosament part del seu temps i de la seva vida donant sang”. A més, el president ha qualificat aquest tasca anònima com a “heroica”, ja que cadascun dels grans donants ha pogut salvar més de 200 vides. I és que una donació de sang permet que tres persones que ho necessitin puguin rebre una transfusió.

Després del lliurament dels guardons als grans donants, el president ha agraït també la tasca dels professionals del Banc de Sang, que compta amb la col•laboració de la xarxa de voluntaris de les associacions. De fet, l’Associació de Donants de Sang de Mallorca ja té 40 anys d’història.

Per al president Bauzá, l’objectiu és “continuar sent autosuficients, tal com ho hem estat els darrers sis anys, a fi de poder atendre les necessitats de les nostres illes i, si és necessari, poder ajudar altres regions”.

A més a més, el president ha apel•lat als més joves a donar sang, com una manera més d’implicar-se en la nostra societat.

L’any 2013 un total de 22.839 persones varen fer 38.180 donacions de sang a les Illes Balears, de les quals prop de 30.000 es varen fer a Mallorca.

L’acte ha començat amb unes paraules d’agraïment del president de l’Associació de Donants de Sang de Mallorca, Llorenç Vallori, a les persones donants amb el nombre més alt de donacions de sang durant l’any 2013. Tot seguit, s’ha lliurat un diploma a les empreses Agroilla i Baleària per la seva col•laboració amb la Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears i, a continuació, s’han atorgat els diplomes i els guardons als grans donants de sang.
 Contacte

Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears

Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears

C/ Rosselló i Cazador, 20
07004 Palma de Mallorca
Tel: 971764433

© Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears | 2012 - 2022 | Informació legal