Notícies

Tornar al llistat de notícies

Divendres, 28 de març de 2014

Jornada donació de sang a "Illes Marratxi"

La campanya està dirigida a tots els treballadors, socis del ILLES i qualsevol persona que vulgui col·laborar en aquesta campanya solidària.

Per intentar arribar al major nombre de persones s'ha dissenyat un cartell adreçat a esportistes per reproduir a les pantalles de TV de les instal·lacions del Illes Marratxí , en llocs web o xarxes socials. S'ha enviat també emails informatius als socis i s'ha involucrat als comerços i centres educatius de l'entorn.


Donar sang és molt fàcil. Qualsevol persona entre 18 i 65 anys que gaudeixi de bona salut, pesi més de 50 quilograms i no estigui en dejú és candidata a donar sang. Entre donació i donació és necessari que hagin passat com a mínim 60 dies. El homes poden donar 4 vegades en un any i les dones, 3.


Recomanacions per a esportistes. Es pot donar sang mitja hora després de fer esport, però mai donar sang abans de fer esport, beure molt líquid abans i després de la donació.


Cada donació pot servir per transfondre a tres persones. D'una donació de sang s'extreuen glòbuls vermells, plaquetes i plasma. Cadascun d'aquests components es trasfunden a un pacient o malalt diferent.


El destí de les donacions. Molt poca gent coneix l'ús que se li dóna a les donacions de sang. Un 60,4 per cent de la sang donada va destinada a persones amb càncer i malalties sanguínies i per a pacients amb determinats tipus d'anèmia, un 34,3 % és per a malalts operats, incloent aquells amb afeccions cardíaques, i per a persones que han patit algun tipus de traumatisme, com els ocasionats en accidents de trànsit. Un 2,4% és per a les pacients d'obstetrícia i ginecologia i un 2,9%, per a nens.


Altres llocs on donar sang
A més d'apropar la donació a qualsevol punt de les Illes, la FBSTIB té establert un punt fix de donació a Palma al c/ Roselló i Caçador, 20. A la pàgina web www.donasang.org es poden consultar els llocs i horaris de les pròximes campanyes de donació.

Si vols pots descarregar el material promocional per a la jornada Illes MarratxíContacte

Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears

Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears

C/ Rosselló i Cazador, 20
07004 Palma de Mallorca
Tel: 971764433

© Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears | 2012 - 2022 | Informació legal