Notícies

Tornar al llistat de notícies

Dijous, 20 de març de 2014

Resultats de la III Marató de donació de sang a Son Llàtzer

Hi varen participar 78 persones, de les quals 59 varen donar sang.

 L’Hospital Son Llàtzer va acollir ahir la Tercera Marató De Donació De Sang. Després d’una jornada de onze hores, s’aconseguiren 78 participants, es varen aconseguir 59 donacions, de les quals 10 corresponen a persones que ho feren per primer cop.

A la campanya si varen implicar els professionals sanitaris i no sanitaris, els familiars dels pacients i els usuaris de l’Hospital Son LLàtzer, cosa que vol agrair el Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears, com també la col•laboració de l’EMT i l’Associació de Donants de Sang.

Cal recordar que les necessitats no s’aturen i fan falta 200 donacions diàries a les Illes Balears per a les intervencions quirúrgiques, els tractaments oncològics, els accidents i altres emergències. Avui continuam amb les campanyes de donació de sang que es poden consultar a la plana web www.donasang.org i també on es publica diàriament l’estat de les reserves de sang per grups sanguinis.

Donar sang és molt fàcil. Qualsevol persona entre 18 i 65 anys que gaudeixi de bona salut, pesi més de 50 quilograms i no estigui en dejú és candidata a donar sang. Entre donació i donació és necessari que hagin passat com a mínim 60 dies. El homes poden donar 4 vegades en un any i les dones, 3.

Cada donació pot servir per trasfondre a tres persones. D’una donació de sang s’extreuen glòbuls vermells, plaquetes i plasma. Cadascun d’aquests components van destinats a un pacient o malalt diferent.

El destí de les donacions. Molt poca gent coneix l'ús que se li dóna a les donacions de sang. Un 60,4 per cent de la sang donada va destinada a persones amb càncer i malalties sanguínies i per a pacients amb determinats tipus d'anèmia, un 34,3% és per a malalts operats, incloent aquells amb afeccions cardíaques, i per a persones que han patit algun tipus de traumatisme, com els ocasionats en accidents de circulació. Un 2,4% és per a les pacients d'Obstetrícia i ginecologia i un 2,9% per a nens.Contacte

Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears

Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears

C/ Rosselló i Cazador, 20
07004 Palma de Mallorca
Tel: 971764433

© Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears | 2012 - 2022 | Informació legal