Testimonis

Tornar al llistat de testimonis

4 d'octubre de 2017

“Sóc donant per poder aportar el meu granit de sorra i ajudar en cas de ser necessari”

Jesús Rus i David García van ser les dues primeres persones que es van animar a donar sang en la 5a Diada per la Donació de Sang organitzada per la Fundació Banc de Sang i Teixits que es va celebrar dissabte passat a Mallorca Fashion Outlet.

La motivació d'aquests dos amics va ser clara, volien “ajudar a les persones que ho necessiten”, explica Jesús, qui afegeix que es va alegrar en assabentar-se que havia estat la primera persona que va donar sang durant la diada.

“Sóc donant per poder aportar el meu granit de sorra i ajudar en cas de ser necessari”,  comenta en referència al motiu pel qual es va decidir a donar sang per primera vegada i argumenta que és necessari dur a terme jornades com les del dissabte per conscienciar a la població de la importància que té la donació de sang i dels múltiples beneficis que es poden aconseguir amb ella.

Aquest jove palmesà de 20 anys fa pràctiques d'auxiliar d'infermeria a l'hospital Són Llàtzer i forma part, juntament amb David, de la Colla Jove Gegants de Marratxí, una formació que es dedica de manera altruista a representar a aquest municipi a les festes dels diferents pobles de Mallorca.

Per la seva banda, David es va fer donant en complir la majoria d'edat seguint l'exemple del seu pare, per la qual cosa veu amb normalitat el fet de donar. “Per a mi donar sang és aportar alguna cosa a aquells que ho necessiten sense rebre gens a canvi”, indica i al·lega que ha de ser un gest altruista que sorgeix per voluntat pròpia.

David també té 20 anys, està fent les pràctiques a l'Hospital Universitari Son Espases, i encara que va néixer a Veneçuela, és mallorquí d'adopció, ja que fa 17 anys que viu a l’ illa. Per a ell donar sang és molt necessari perquè “permet ajudar a persones que ho necessiten i no consumeix molt temps”.Altres testimonis

Contacte

Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears

Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears

C/ Rosselló i Cazador, 20
07004 Palma de Mallorca
Tel: 971764433

© Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears | 2012 - 2019 | Informació legal