Notícies

Tornar al llistat de notícies

Dimecres, 18 de març de 2020

Donar sang continua sent segur i necessari

El Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears (BSTIB) anima a la població a continuar donant per a continuar garantint amb normalitat l'activitat del sistema sanitari balear. Per a adequar la nostra activitat a la situació excepcional que vivim, aquelles persones que vulguin donar podran fer-ho sol·licitant cita prèvia a través del email citaprevia@fbstib.org. D'aquesta forma s'evitaran aglomeracions, amb el que es garantirà la seguretat de tots i es facilitarà que el BSTIB porti un control de les donacions. Recordam que el Covid-19 no es transmet per la sang, per la qual cosa donar és segur.

Les reserves de components sanguinis han millorat considerablement gràcies a la solidaritat de totes aquelles persones que s'han acostat als diferents punts de donació. No obstant això, és necessari que la població balear sana continuï donant i acudeixi a les col·lectes després de sol·licitar cita prèvia. Aquesta fórmula assegura una menor concentració de donants i garanteix que les extraccions es duguin a terme al ritme adequat. Serà més segur per a tots i facilitarà la distribució temporal de les donacions. El sistema de cita s'aplicarà a totes les col·lectes mentre duri la crisi del coronavirus.

El BSTIB vol transmetre seguretat i confiança a la població. Donar és segur, el Covid-19 no es transmet ni per donació ni per transfusió, no afecta la sang. Com sempre, les sales de donació són espais segurs en les quals es manté una neteja exhaustiva. Els materials que s'utilitzen són estèrils i d'un únic ús. Els professionals sanitaris extremen les mesures d'higiene. I un dels requisits més importants per a donar és que la persona gaudeixi de bona salut. Per això, no ha d'acudir ningú amb símptomes. En el Banc de Sang no es duu a terme la prova del coronavirus.

L'entitat li demana a tothom la seva col·laboració, tant per a mantenir les donacions com per a evitar contagis. A tots correspon demostrar responsabilitat cívica i complir amb les recomanacions de les autoritats. Cal destacar que donar és un motiu perfectament vàlid per a sortir de casa i no fa falta cap autorització ni permís. La donació és vital per a salvar vides i per al sistema sanitari.



Contacte

Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears

Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears

C/ Rosselló i Cazador, 20
07004 Palma (Illes Balears)
Tel: 971764433

© Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears | 2012 - 2024 | Informació legal