Notícies

Tornar al llistat de notícies

Dimarts, 16 d'abril de 2013

Fundació ASIMA acollirà el I marató de donació de sang a Son Castelló i Can Valero

Més de 20.000 persones estan convocades a participar entre els dies 23 i 25 d'abril en aquest projecte solidari

La FUNDACIÓ ASIMA, el costat humà de l'empresa, de l'Associació d'Industrials de Mallorca (ASIMA) acollirà el I Marató de Donació de Sang a Son Castelló i Can Valero, que tindrà lloc entre els dies 23 i 25 d'abril.

Aquesta iniciativa està organitzada per la Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears (FBSTIB), amb la col•laboració de l'Associació de Donants de Sang de Mallorca, per implicar els treballadors de les empreses de ASIMA en la donació de sang i donar a conèixer la importància d'aquest acte solidari per salvar vides.

Durant tres dies, l'autobús de la Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears recorrerà diferents punts de Son Castelló i Can Valero, dos centres neuràlgics del món empresarial que engloben més de 1.400 empreses i 20.000 treballadors.

Dimarts, 23 d'abril es podrà donar al Polígon Son Castelló Torre Asima de 09:00 h. a 19:00 h.

El dimecres 24 d'abril es podrà donar al polígon Son Castelló al carrer Setze de juliol (davant de TUI) de 09:00 h. a 19:00 h.

Dijous 25 d'abril, es podrà donar al Polígon Can Valero C / POIMA (davant BANCA MARCH) de 09:00 h. a 19:00 h.

En els dies previs es promocionarà la I Marató de Donació de Sang de ASIMA amb pancartes en les rotondes d'accés a Son Castelló i s'exhibiran anuncis als vagons i les estacions de metro, i autobusos de l'EMT de les línies 10 (Sindicat- Son Cladera), 11 (Sindicat-Son Castelló) i 34 (Es Rafal-Son Espases), gràcies a la col • laboració de l'EMT i SFM.

Marató ASIMAEn les deu campanyes realitzades l'any passat a Son Castelló i Can Valero les donacions de sang van augmentar un 74 per cent durant respecte al 2011 i també va pujar el nombre de persones que van participar (84%), segons xifres de la Fundació Banc de Sang i Teixits (FBSTIB).

La directora de la FUNDACIÓ ASIMA, Cristina Beascoechea, s'ha compromès a donar suport a iniciatives com aquesta: "És important que tots treballem en equip i que hi hagi unió entre l'empresa privada i el sector públic per a aquest tipus d'accions solidàries. Tots podem necessitar de l'altre en qualsevol moment de la vida ". "La tasca de la Fundació Banc de Sang i Teixits és acostar la donació de sang a la població balear. El aconseguim organitzant campanyes de donació de sang com aquestes. Així podem atendre les necessitats hemoteràpiques dels pacients ingressats a la xarxa sanitària de les illes ", ha explicat el director general de Gestió Econòmica i Farmàcia, de la Conselleria de Salut, César Vicente.

Les Illes necessiten 200 donacions de sang diàries per les intervencions quirúrgiques que es realitzen als hospitals i clíniques, públiques i privades, i també per a tractaments de leucèmies infantils, càncers i limfomes en adults, hemorràgies intestinals i digestives en gent gran, assistència a malalts amb patologies anticoagulants com la hemofília o la manca de determinats factors de coagulació, a més de per a l'atenció urgent als ferits en accidents de trànsit.
Qualsevol persona sana, entre els 18 i 65 anys i que pesi més de 50 quilos pot donar sang. Per 25 minuts del seu temps, tres malalts reben un suport que pot ser clau per la seva salut. Contacte

Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears

Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears

C/ Rosselló i Cazador, 20
07004 Palma de Mallorca
Tel: 971764433

© Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears | 2012 - 2021 | Informació legal