Notícies

Tornar al llistat de notícies

Divendres, 9 novembre de 2012

I diada de donació de sang de la junta de Balears de l'Associació Espanyola Contra el Càncer

I diada de donació de sang de la junta de Balears de l'AECC

  • La Junta de Balears de l'aecc està compromesa amb la vida, i particularment amb el pacient oncològic, que requereix suport hematològic en nombroses ocasions.

  • Cada donació de sang, que es realitza en només mitja hora, salva diverses vides, en extreure hematies, plaquetes i plasma que poden ser transfosos fins a tres persones diferents.

  • En l'actualitat, per atendre els centres hospitalaris tant públics com privats de les Balears, es necessiten més de 200 donacions de sang.

Durant la jornada, una Unitat Mòbil de la Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears, s'instal · larà al lloc abans esmentat per realitzar les extraccions de sang a tots els que ho sol · licitin, tant persones vinculades amb l'Associació contra el càncer en Balears com a tots aquells ciutadans que desitgin sumar-se a aquesta iniciativa solidària que només els suposarà al voltant de mitja hora del seu temps. Al costat del vehicle preparat perquè els ciutadans puguin donar sang, s'instal · larà també una carpa on compartiran espai tant voluntaris de l'Associació de Donants de Sang de Mallorca com de la Junta de Balears de l'aecc, que brindaran informació sobre els serveis gratuïts que ofereixen.


Cal assenyalar que amb cada donació es poden salvar tres vides, i és que les donacions recollides s'envien posteriorment al Centre de Transfusió, lloc on són meticulosament analitzades i sotmeses a un procés anomenat fraccionament, mitjançant el qual cada unitat de sang es divideix en els seus tres components: hematies, plaquetes i plasma, que seran transfosos posteriorment fins a tres persones diferents.
La donació de sang és un acte voluntari i de caràcter altruista que a canvi d'uns pocs minuts ofereix tota una vida a les moltes persones malaltes que necessiten sang per a recuperar-així com en intervencions quirúrgiques, trasplantaments, accidents, malalties i tractaments oncològics, entre altres, i actualment, per proveir als centres hospitalaris públics i privats de les Illes Balears dels components sanguinis que necessiten, cada dia es necessiten més de 200 donacions de sang.

Nou web sobre donació de sang
Al web www.donasang.org es poden consultar els llocs i horaris de les pròximes campanyes de donació organitzades pel Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears. El web també inclou informació de l'estat de les reserves per grups sanguinis, altres formes de col · laborar com l'organització de campanyes o difondre la necessitat de donar a les xarxes socials, entre d'altres.

L'aecc, 51 anys de lluita contra el càncer a Balears
L'aecc és una ONL (Organització No Lucrativa), privada i declarada d'utilitat pública que porta en actiu 59 anys, i concretament a Balears són ja 51 els anys dedicats a la lluita contra el càncer. L'aecc integra en el seu si a pacients, familiars, persones voluntàries i professionals que treballen units per prevenir, sensibilitzar, acompanyar les persones, i finançar projectes d'investigació oncològica que permetran un millor diagnòstic i tractament del càncer.


De caràcter nacional, estructurada en 52 Juntes Provincials i present en més de 2.000 localitats espanyoles, el treball de l'aecc es desenvolupa a través dels seus més de 15.000 voluntaris i 703 empleats sota una filosofia de col · laboració amb les autoritats sanitàries, institucions científiques i aquelles altres entitats que persegueixin el mateix objectiu que de l'Associació. Tot això sempre sota els principis d'independència, professionalitat, transparència i proximitat.Contacte

Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears

Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears

C/ Rosselló i Cazador, 20
07004 Palma (Illes Balears)
Tel: 971764433

© Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears | 2012 - 2022 | Informació legal