Notícies

Tornar al llistat de notícies

Dimecres, 12 de juny de 2019

El bus del BSTIB va recollir 87 bosses de sang en el seu recorregut per Menorca

L'autocar va visitar els municipis d'Alaior, Maó i Ciutadella entre els dies 5 i 8 de juny

El bus del Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears (BSTIB) va recórrer, del 5 al 8 de juny, els municipis d'Alaior, Maó i Ciutadella. La campanya tenia per objectiu donar una major visibilitat a la donació i conscienciar de la seva importància. En els dies que l'autocar va recórrer Menorca, 130 persones es van oferir a donar sang, 29 ho van fer per primera vegada i es van obtenir 87 bosses.

La primera parada de l'autocar va ser el municipi d'Alaior el 5 de juny. Durant aquesta jornada es van obtenir 8 bosses d'un total de 10 oferiments. Un inici tranquil que va donar pas a una segona jornada, la del 6 a Maó, més enfeinada. Es van obtenir 32 donacions de les 52 persones que es van acostar fins al bus i es van comptabilitzar 16 donants nous.

El 7 de juny l'autocar es va desplaçar fins a Ciutadella. Aquest va ser un dia igual d'enfeinada que l'anterior. Es van aconseguir 29 bosses de sang de 46 donants, 8 dels quals col·laboraven per primera vegada.

El 8 de juny, l'últim dia que el bus del BSTIB passava a Menorca, l'equip va tornar a Maó. 22 persones es van oferir a donar, 5 eren noves, i es van aconseguir 18 bosses de sang. Una jornada una mica més tranquil·la que la del dia 6, però fructífera.

És necessari destacar que la sang no es pot fabricar, per això és tan important que la gent doni per a ajudar a uns altres. A Balears fan falta 200 donacions diàries per a atendre les necessitats transfusionals dels pacients de les illes. Des del Banc de Sang i Teixits s'organitzen campanyes que acosten les unitats mòbils a la població, per a facilitar que aquesta pugui contribuir.

El BSTIB vol donar-los les gràcies als donants que es van acostar al bus pel seu altruisme i solidaritat. També està immensament agraït amb els voluntaris d'Alaior, Maó i Ciutadella; l'associació de veïns de la Plaça Eivissa de Maó i a l'Agrupació Escorta Sant Antoni Maria Claret de Ciutadella.
 Contacte

Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears

Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears

C/ Rosselló i Cazador, 20
07004 Palma (Illes Balears)
Tel: 971764433

© Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears | 2012 - 2022 | Informació legal