Notícies

Tornar al llistat de notícies

Divendres, 31 de maig de 2019

L'autobús del BSTIB recorrerà Menorca durant quatre dies

El Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears (BSTIB) desplaçarà, del 5 al 8 de juny, l'autobús de Dona Sang a Menorca. L'objectiu d'aquesta campanya és acostar la donació de sang a la població menorquina i conscienciar-la que és un acte necessari i altruista cap als pacients que requereixen transfusions. L'autocar estarà a l'illa durant quatre dies.


Horari i localització de l'autobús per dia:

Día

Localidad

Ubicación

Horario

miércoles, 5 de junio

Alayor

Zona polideportiva

de 10 a 14h

*****

jueves, 6 de junio

Mahón

Calle de Ses Moreres

Plaza Ibiza

de 10 a 14h

de 17 a 21h

viernes, 7 de junio

Ciutadella

Plaça des Born

de 10 a 14h

de 17 a 21h

Sábado, 8 de junio

Mahón

Plaza Constitución

de 10 a 14h

*****

És necessari destacar que la sang no es pot fabricar, per això és tan important que la gent doni per a ajudar a uns altres. A Balears fan falta 200 donacions diàries per a atendre les necessitats transfusionals dels pacients de les illes. Des del BSTIB s'organitzen campanyes i jornades que acosten les unitats mòbils a la població, per a facilitar que aquesta pugui contribuir.


En 2018, es van planificar 114 campanyes a Menorca. Van participar 3.963 persones, de les quals 404 donaven per primera vegada, i es van dur a terme 3.397 donacions de sang.
Amb una sola donació es poden salvar tres vides. I és que d'una bossa s'obtenen glòbuls vermells, plaquetes i plasma. Cadascun d'aquests components es pot utilitzar en intervencions quirúrgiques, trasplantaments, accidents, malalties i tractaments oncològics, entre altres.


Poden donar totes aquelles persones que tinguin entre 18 i 65 anys, que gaudeixin de bona salut, pesin més de 50 quilos i que no estiguin en dejú. Entre donació i donació és necessari que hagin passat com a mínim 60 dies. Llavors, quantes vegades es pot donar en un any? Els homes un màxim de quatre i la dones, tres.


Cal recordar que el punt de donació fix a Menorca està situat en Pintor Calbó, 71. Maó. Es pot donar els dijous de les 17 a les 21 hores. També els dimarts, segons el calendari.Contacte

Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears

Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears

C/ Rosselló i Cazador, 20
07004 Palma de Mallorca
Tel: 971764433

© Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears | 2012 - 2021 | Informació legal