Notícies

Tornar al llistat de notícies

Dimecres, 6 de març de 2019

60 taxis de Mallorca promocionen la donació de sang

Ismael Gutiérrez, director gerent de la Fundació Banc de Sang i Teixits i el president de l'Associació Sindical d'Autònoms del Taxi de Mallorca (ASATM), Gabriel Moragues han presentat una campanya per a promocionar la donació de sang en els vehicles de, almenys, 60 taxis de Mallorca.

La campanya consisteix a procurar el màxim d'informació a la població sobre el procés i destinació de les donacions de sang. Per a això, a més de la publicitat que portaran en la carrosseria dels vehicles, els taxis disposaran de fullets informatiu per a poder distribuir entre els interessats.

Aquesta campanya neix de la inquietud de l'Associació de Taxis de Mallorca per col·laborar amb la donació de sang. Sabent la quantitat de donacions que pot arribar a necessitar un accidentat de trànsit, membres de la junta es van oferir a ajudar en la conscienciació.
L'Associació, fundada en 1977, compta amb més de 900 associats i està integrada en la Federació Independent de Taxis de les Illes Balears (FITIB).

Segons dades de la Direcció General de Trànsit, en 2017 el nombre d'accidents amb víctimes en vies urbanes i interurbanes van provocar 389 ferits amb hospitalització, 39 més que en 2016 (un increment del 19%).

Un ferit en un accident de trànsit pot arribar a necessitar fins a 30 donacions de sang.

El 34,3% de les transfusions que es practiquen a les illes van destinada a malalts operats i per a persones que han sofert algun tipus de traumatisme, com els ocasionats en accidents de trànsit.

A Balears cada dia es precisen 200 donacions per a atendre a tots els pacients. La sang no es pot fabricar d'aquí la importància dels donants de sang. Qualsevol persona sana, entre 18 i 65 anys i que pesi més de 50 quilos pot donar sang. 



Contacte

Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears

Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears

C/ Rosselló i Cazador, 20
07004 Palma de Mallorca
Tel: 971764433

© Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears | 2012 - 2021 | Informació legal