Notícies

Tornar al llistat de notícies

26-09-2018

La UIB acull una setmana intensiva de donació de sang

 La Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears (FBSTIB) i la Universitat de les Illes Balears (UIB) han organitzat una setmana intensiva de donació de sang en les instal·lacions de la Universitat amb l'objectiu d'augmentar el nombre de donants nous i de fidelitzar als donants actuals.

De l'1 al 5 d'octubre l'autobús del Banc de Sang recorrerà el campus universitari per donar visibilitat a la donació de sang i acostar-la a alumnes, professors i personal de la universitat.

Amb el lema “En la UIB portem la solidaritat en la sang” ambdues institucions pretenen conscienciar a la població universitària del valor que té fer-se donant de sang, ja que aquesta substància no es pot fabricar i solament pot obtenir-se per mitjà de donacions altruistes.

Novetats

Les donacions de sang que s'aconsegueixin el dijous 4 formaran part del #Repte5mil, una iniciativa promoguda per la Xarxa Espanyola d'Universitats Saludables (REUS), la UIB i la FBSTIB.

L'objectiu d'aquest repte, al que ja s'han apuntat múltiples comunitats autònomes, radica a aconseguir 5.000 donacions de sang en un dia.

Amb aquest esdeveniment la FBSTIB i la UIB pretenen captar donants nous, fidelitzar a les persones que ja donen sang de forma habitual, i establir una estratègia conjunta amb la resta de comunitats autònomes per donar visibilitat a la donació de sang.

Informació

Les persones interessades a conèixer totes les ubicacions i horaris de l'autobús del Banc de Sang podran consultar tota la informació a la pàgina web i xarxes socials de la FBSTIB, de la UIB i de Serveis Ferroviaris de Mallorca (SFM).

El hashtag #Repte5mil s'utilitzarà per promocionar a nivell nacional la iniciativa del 4 d'octubre a través de les xarxes socials.

A més, les pantalles d'informació de la UIB i de SFM també mostraran dades sobre la campanya de donació per facilitar la participació de la població. Cada dia s'informarà a la comunitat universitària del nombre de donacions aconseguides a través de les televisions disposades en el hall dels edificis del campus.

Ubicacions i horaris


 

Cursa Dona Sang

La Setmana de Donació de la UIB finalitzarà el diumenge 7 amb la celebració de la IV Cursa per la Donació de Sang, una competició que pretén donar major visibilitat a la donació de sang i remarcar la importància que té en el tractament de centenars de pacients.

Com cada any, hi haurà diferents nivells de carreres, classificats per edats i longitud del recorregut. A les 10:00 hores s'iniciarà la carrera de 500 metres per a nens i a les 10:30 hores començarà la carrera popular absoluta per a persones majors de 16 anys.

Els adults podran triar a l'hora de la inscripció entre realitzar el circuit de 5 quilòmetres o donar dues voltes al mateix recorrent una distància total de 10 quilòmetres.

La inscripció a la carrera és gratuïta i haurà de realitzar-se a la pàgina web
https://sportmaniacs.com/es/services/inscription/iv-cursa-dona-sang-2018

Els participants tindran de termini per inscriure's fins a les 23:59 hores del dijous 4 d'octubre.

Requisits per donar sang

Els requisits per donar sang són molt senzills, n'hi ha prou amb pesar més de 50 quilograms, gaudir de bona salut i tenir entre 18 i 65 anys.

La punxada no fa mal, ja que és similar a la d’una anàlisi, i tot el procés solament dura entre 25 i 30 minuts.

La FBSTIB fa una crida especial a les persones que no han donat mai i els encoratja al fet que coneguin de primera mà el procés de donació de sang animant-los a donar.

Per què és important la donació de sang

La sang és necessària per dur a terme tractaments de malalties com el càncer, de fet, un pacient amb aquesta malaltia pot necessitar fins a 200 donacions de sang.

A més, una de cada deu persones ingressades en un hospital necessitarà almenys una transfusió de sang. Per exemple, una futura mare podrà necessitar fins a deu donacions en el part i en un accident de trànsit es poden necessitar fins a 30 donacions de sang.

La sang no es pot fabricar, el Banc de Sang depèn de la solidaritat i l'altruisme de la població balear per obtenir aquesta substància.

Les Illes Balears necessiten 200 donacions de sang diàries per atendre correctament les demandes hospitalàries i salvar la vida de centenars de persones.

Agraïments

La FBSTIB vol agrair a la UIB i a la REUS la implicació de tota la comunitat universitària en l'organització de la campanya de donació.Contacte

Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears

Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears

C/ Rosselló i Cazador, 20
07004 Palma de Mallorca
Tel: 971764433

© Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears | 2012 - 2021 | Informació legal