Notícies

Tornar al llistat de notícies

02-07-2018

La FBSTIB llança la seva nova campanya d'estiu

La Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears (FBSTIB) ha llançat avui una nova campanya per al període estival amb la finalitat de recordar a la població la importància de donar sang també en aquesta època de l'any.

Amb l'objectiu d'afrontar l'habitual descens de donacions d'aquesta estació, el Banc de Sang ha desenvolupat una campanya que s'encarrega de remarcar que la donació de sang ha de formar part de la vida de les persones també en aquesta temporada.

En el nou cartell, que informa dels horaris i ubicacions de les col·lectes, es mostra un suro ple de fotos amb diferents moments de l'estiu protagonitzat per un grup d'amics. Situats al voltant d'aquestes imatges, es troben una sèrie d'objectes relacionats amb la donació de sang, com el carnet de donant, un clauer de Dona Sang, etc. Al centre del suro destaquen dues fotografies protagonitzades per un al·lot i una al·lota donant sang.

Amb el lema “Viu l'estiu, dona sang!” la FBSTIB pretén conscienciar a la població que ha de donar sang de forma regular durant tot l'any i que la donació pot formar part dels moments màgics de l'estiu.

La fundació calcula que al voltant de 3.000 persones necessitaran transfusions dels diferents components sanguinis en aquesta estació, per la qual cosa és imprescindible seguir comptant amb la solidaritat dels donants de sang aquesta temporada.

La sang no es pot fabricar i és necessària per atendre a pacients amb malalties cròniques, persones que han sofert un accident i futures mares en el part, entre altres casos. Durant l'estiu, la població balear augmenta a causa del turisme, per la qual cosa la possibilitat que alguna persona necessiti una transfusió de sang augmenta. Per això la FBSTIB fa una crida a la part de la població que encara no és donant de sang perquè s'animi a provar-ho i s'acosti a donar de forma regular cada dos mesos.

Els requisits per donar sang són molt senzills, n'hi ha prou amb pesar més de 50 quilograms, tenir entre 18 i 65 anys i gaudir de bona salut. Els homes poden donar fins a quatre vegades a l'any i les dones tres. Aquesta diferència no és discriminació, sinó per compensar les pèrdues que tenen les dones per la menstruació.

Les Illes Balears necessiten diàriament 200 donacions de sang per atendre correctament les demandes hospitalàries i salvar les vides de moltes persones.
 Contacte

Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears

Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears

C/ Rosselló i Cazador, 20
07004 Palma de Mallorca
Tel: 971764433

© Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears | 2012 - 2021 | Informació legal