Notícies

Tornar al llistat de notícies

Divendres, 12 de gener de 2018

L'autobús de la donació de sang recorrerà el centre de Palma durant les festes de Sant Sebastià

L'autobús de la Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears (FBSTIB) recorrerà el centre de Palma durant les festes de Sant Sebastià per incentivar la donació de sang entre la població palmesana.

Des del 15 fins al 19 de gener, l'autobús se situarà en diferents punts cèntrics de la ciutat, com la Rambla, Via Roma i carrer Sindicat, amb l'objectiu d'estar més prop de la gent i facilitar les donacions de sang.


Amb aquesta campanya, la institució balear persegueix una triple meta: remuntar les seves reserves de sang per poder afrontar la gran demanda de components sanguinis per part dels hospitals en les setmanes posteriors a les festes nadalenques, aconseguir que totes les persones que donen sang ho facin més d'una vegada a l'any i incrementar el nombre de donants nous, ja que menys del 2 % de la població sana de l'arxipèlag és donant de sang.
 

Localitzacions
-Dilluns  15 de gener: l'autobús de la donació estarà situat en La Rambla de 10 a 20 hores.
-Dimarts 16 de gener: l'autobús de la donació estarà situat al carrer Costa i Llobera, al costat d'El Corte Inglés, de 10 a 20 hores.
-Dimecres 17 de gener: l'autobús de la donació estarà situat en Via Roma, concretament davant la Misericòrdia, de 10 a 20 hores i a l'Hospital Són Llàtzer davant de les consultes externes, de 9 a 14 hores.
-Dijous 18 de gener: l'autobús de la donació estarà situat en la carrer Sindicat pel costat d'Avingudes de 10 a 20 hores.
-Divendres 19 de gener: l'autobús de la donació estarà situat en La Rambla de 10 a 14 hores.
 

Motius per fer-se donant de sang
Les Illes Balears necessiten 200 donacions de sang diàries per poder atendre correctament les demandes hospitalàries i salvar la vida de persones amb diferents malalties com el càncer.
La sang no es pot fabricar en un laboratori, per la qual cosa el Banc de Sang depèn únicament de la solidaritat i de l'altruisme de la població balear per obtenir-la.
Una de cada deu persones ingressades en un hospital necessitarà almenys una transfusió de sang.
Una futura mare pot necessitar fins a deu donacions en el part.
En un accident de trànsit es poden necessitar fins a 30 donacions de sang.
Un pacient malalt de càncer pot necessitar fins a 200 donacions de sang.
 

Requisits per donar
Els requisits per donar sang són molt senzills, n'hi ha prou amb pesar més de 50 quilograms, gaudir de bona salut i tenir entre 18 i 65 anys.
La punxada no fa mal, ja que és similar al de quan es realitza una analítica, i tot el procés només dura entre 25 i 30 minuts.Contacte

Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears

Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears

C/ Rosselló i Cazador, 20
07004 Palma de Mallorca
Tel: 971764433

© Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears | 2012 - 2021 | Informació legal