Notícies

Tornar al llistat de notícies

10 d'octubre de 2017

La ABA i la FBSTIB renoven el conveni per promocionar la donació de sang en les autoescoles

La donació de sang arribarà a les 64 autoescoles associades en Balears

El director gerent de la Fundació Banc de Sang i Teixits (FBSTIB), Ismael Gutiérrez i la presidenta de l'Associació Balear d'Autoescoles (ABA), Antonia Català, han renovat avui el conveni per promocionar la donació de sang en les 64 autoescoles que formen part d'aquesta associació.

“La formació vial és essencial perquè no s'hagin d'utilitzar borses de sang”, ha explicat Català durant l'acte de renovació d'aquest acord i ha destacat que és imprescindible conscienciar a la població juvenil de la importància que té la donació de sang.

A més, la presidenta de la ABA ha subratllat que les autoescoles són el canal més directe per advertir als alumnes del perill que representa tenir un sinistre al volant i del paper indispensable que juga el banc de sang en cas de tenir un accident de trànsit.

L'objectiu del conveni consisteix a oferir la màxima informació possible als futurs conductors sobre el procés i destinació de les donacions de sang. Per a això, les autoescoles associades disposaran de cartells informatius a les aules i d'adhesius per a l'aparador.

A més, amb el lliurament del llibre de la teòrica inclouran fulles amb els requisits per fer-se donant i informaran de la ubicació dels punts d'extracció de cada setmana tant de manera personal com a través de les seves xarxes socials.

L'associació compta amb 64 autoescoles associades: 53 a Mallorca, 3 a Eivissa i 8 a Menorca.

Dades

Un ferit en un accident de trànsit pot arribar a necessitar fins a 30 donacions de sang.

El 34,3 % de les transfusions que es practiquen a les illes van destinades a malalts operats i persones que han sofert algun tipus de traumatisme, com els ocasionats en accidents de trànsit.

A Balears cada dia es precisen 200 donacions de sang, per la qual cosa la Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears considera indispensable conscienciar a la població de la rellevància que té el gest de fer-se donant de sang.

Els requisits per donar sang són: tenir bona salut, tenir entre 18 i 65 anys i pesar més de 50 quilos.Contacte

Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears

Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears

C/ Rosselló i Cazador, 20
07004 Palma (Illes Balears)
Tel: 971764433

© Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears | 2012 - 2022 | Informació legal