Notícies

Tornar al llistat de notícies

Dilluns, 3 de juliol de 2017

El Banc de Sang llança la seva campanya d'estiu

L'objectiu de la campanya “Operació tipàs” és sol·licitar l'ajuda de les persones sigui el que sigui el seu grup sanguini a l'estiu

La Fundació Banc de Sang i Teixits llança una campanya amb el lema “Operació tipàs. Aquest estiu salva vides” amb l'objectiu de conscienciar de la necessitat constant de donacions de sang, també a l'estiu.

La sang no es pot fabricar. D'aquí, la rellevància de les persones que acudeixen a donar sang, sigui el que sigui el seu grup sanguini.

Els pacients a Balears reben sang del seu mateix grup sanguini gràcies a que donants voluntaris, altruistes i responsables s'acosten cada dia a solidaritzar-se amb ells. Aquesta mesura millora la qualitat de les trasfusiones per a pacients i la seva recuperació.

Balears arrenca aquest estiu amb les reserves justes i amb les quals haurà d'afrontar l'habitual descens de les donacions, l'atenció als pacients crònics i un augment de la població susceptible de necessitar transfusions. Es calcula que al voltant de 3.000 persones necessitaran transfusions dels diferents components sanguinis aquest estiu.

Per totes aquestes raons, la Fundació Banc de Sang i Teixits dels Illes Balears (FBSTIB) amb la campanya “Operació tipazo. Aquest estiu salva vides” pretén recordar que és vital comptar amb l'ajuda de persones que, mitjançant la donació de sang, garanteixin a les nostres illes l'assistència de tots els pacients que necessitin una transfusió durant el període estival. La campanya es difondrà amb metro i trens, webs, xarxes socials, cartelleria, emailing i a través dels mitjans de comunicació. L'objectiu de la campanya és que la gent no s'oblidi de la donació de sang a l'estiu.

La donació de sang és un acte voluntari i de caràcter altruista que té una durada de 20 o 30 minuts i ofereix a canvi tota una vida a les moltes persones malaltes que necessiten sang per als seus tractaments com a intervencions quirúrgiques, trasplantaments, accidents, malalties i teràpies oncològiques, entre uns altres. Qualsevol persona sana, entre 18 i 65 anys i que pesi més de 50 quilos pot donar sang.Contacte

Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears

Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears

C/ Rosselló i Cazador, 20
07004 Palma (Illes Balears)
Tel: 971764433

© Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears | 2012 - 2024 | Informació legal