Notícies

Tornar al llistat de notícies

Dilluns, 21 de desembre de 2015

La FBSTIB sol·licita l'ajuda de la població per augmentar les reserves a les festes nadalenques.

Es podrà donar sang els dos propers dimecres en Can Misses per ajudar a augmentar les reserves en Nadal

Per a aquelles persones que vulguin col·laborar, es podrà donar sang els dimecres 23 i 30 de desembre en Can Misses (al costat de les antigues Urgències) en horari de matí i tarda (de 10 a 14 i de 17 a 21 hores).
Molts pacients passen el nadal als hospitals esperant rebre transfusions que només s'aconsegueixen gràcies a la solidaritat i generositat de la gent que dóna sang. En aquestes dates tan assenyalades la FBSTIB vol apel·lar a l'esperit nadalenc i els valors que transmet el Nadal per sol·licitar l'ajuda de la població.
La falta de temps per realitzar els preparatius d'aquestes festes és un dels motius de la disminució del nombre de persones que acudeixen a donar.
Les reserves estan baixes. En aquests moments les reserves de grups sanguinis concrets estan per sota del nivell òptim. Els grups més necessitats són l'O Rh positiu (O+), l'A Rh negatiu (A-), seguit d'O Rh negatiu (O-) i l'A Rh positiu (A+).
La donació de sang és més fàcil del que pensem i és una ajuda vital
Qualsevol persona sana, entre 18 i 65 anys i que pesi més de 50 quilos pot donar sang. Tot el procés dura prop de 20 minutos on es recullen les dades personals, es passa una revisió mèdica, es donen 450cc de sang i finalment s'ha de beure molt líquid per recuperar el volum extret.

Una vegada donada, la sang s'analitza i se separa en els tres components sanguinis (plasma, plaquetes i glòbuls vermells). Així cada pacient rep el que necessita. Una donació de sang assegura la transfusió a tres persones.

Actualment, per atendre a tots els pacients de Balears es necessiten més de 200 donacions de sang diàries.

La destinació de les donacions. Molt poca gent coneix l'ús que se li dóna a les donacions de sang.
• un 60,4 per cent de la sang donada va destinada a persones amb càncer i malalties sanguínies i per a pacients amb determinats tipus d'anèmia,
• un 34,3% és per a malalts operats, incloent aquells amb afeccions cardíaques, i per a persones que han sofert algun tipus de traumatisme, com els ocasionats en accidents de circulació.
• un 2,4% és per a les pacients d'obstetrícia i ginecologia i
• un 2,9% per a nens.

Tota la informació sobre la donació de sang en Balears en: www.donasang.org


El personal de la Fundació Banc de Sang i Teixits dels Illes Balears us desitja unes bones festes! Contacte

Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears

Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears

C/ Rosselló i Cazador, 20
07004 Palma de Mallorca
Tel: 971764433

© Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears | 2012 - 2022 | Informació legal