Notícies

Tornar al llistat de notícies

Dijous, 16 d'abril de 2015

El Govern reconeix la solidaritat i compromís dels donants de sang del centre de Palma

Homenatge als donants del Centre de Palma. Saló d’Actes de la Delegació de la ONCE

Les persones guardonades són aquelles que viuen al Centre de Palma que han superat les 20, 40 i 60 donacions de sang en el cas de les dones i 25, 50 i 75 donacions, en el dels homes. També han rebut una distinció 5 persones que han donat sang més de 100 vegades.

En aquest acte, el conseller de Salut Martí Sansaloni ha ressaltat la responsabilitat cívica i la solidaritat amb els malalts dels donants, que “han demostrat amb les seves donacions la seva fidelitat regalant generosament part del seu temps i de la seva vida donant sang”. A més, el conseller ha recordat que amb cadascuna de les seves donacions han pogut salvar més de 3 vides.

Després del lliurament dels guardons als donants del centre de Palma , el conseller de Salut ha felicitat al Banc de Sang per la seva professionalitat i per vetllar per que sempre hi hagi sang pels pacients a les Illes Balears i per fomentar la solidaritat. La tasca dels professionals del Banc de Sang compta amb la col•laboració de la xarxa de voluntaris de les associacions.

A més a més, el conseller ha apel•lat als més joves a donar sang, com una manera més d’implicar-se en la nostra societat. Ha posat l’accent en la novetat que suposa el Programa d’ Educació en donació de sang a tots els nins de 5é i 6é de primària de Balears que contribueix a formar en valors i garantir les donacions de sang al futur.

L’any 2014 un total de 23.139 persones varen fer 38.872 donacions de sang a les Illes Balears, de les quals 14.417, més de la tercera part de les que s’aconsegueixen a Balears, es varen fer a Palma.

En el municipi de Palma l'any 2014, es van aconseguir el 37% de les donacions de sang de les illes. 9.355 persones (2,34% de la població palmesana) van realitzar 14.417 donacions de sang, un 4,1% més que l'any anterior. 1.874 persones van donar sang per primera vegada, un 3,4% més que en 2013. Palma té una taxa de donació de 36 donacions per cada mil habitants.

L’acte ha començat amb la benvinguda i paraules d’agraïment del director general de Farmàcia i Gestió Econòmica i gerent de la Fundació Banc de Sang i Teixits, César Vicente i del president de l’Associació de Donants de Sang de Mallorca, Llorenç Vallori. Tot seguit, s’ha lliurat un diploma a les empreses Serveis Ferroviaris de Mallorca, L’empresa Municipal de Transports de Palma (EMT) i al Grupo Malla Publicitat per la seva col•laboració amb la Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears i, a continuació, s’han atorgat els diplomes i els guardons als donants de sang. L’acte ha estat clausurat pel conseller de Salut Martí Sansaloni i el batle de Palma, Mateo Isern.

Aquest és el primer dels tres actes de reconeixement als donants que es celebraran al municipi de Palma.Contacte

Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears

Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears

C/ Rosselló i Cazador, 20
07004 Palma de Mallorca
Tel: 971764433

© Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears | 2012 - 2022 | Informació legal