Notícies

Tornar al llistat de notícies

Dilluns, 23 de febrer de 2015

Alumnes del CEF regalen a la Fundació Banc de Sang un reportatge per fomentar la donació

“El nostre objectiu era doble: informar-nos, aconseguir que la gent es qüestioni per què no dóna sang i que tiri enrere les seves excuses”.

Els estudiants Jordi Vidal, director de l'enregistrament, i Victoria Sánchez, que es va fer càrrec de l'edició, han explicat que la idea de gravar un reportatge sobre donació de sang va sorgir perquè passaven sovint al costat de l'autobús de la donació de sang que habitualment està al costat de la Plaça d'Espanya a Palma i es van adonar que cap d'ells era donant. En reflexionar sobre això els van sorgir dubtes sobre la donació de sang i van decidir treballar el tema per a un reportatge. “El nostre objectiu era doble: informar-nos, aconseguir que la gent es qüestioni per què no dóna sang i que tiri enrere les seves excuses”, van relatar.

Després de concloure el treball, els estudiants han decidit posar el seu reportatge a la disposició del Banc de Sang perquè serveixi perquè més gent conegui la donació de sang. El Banc de Sang té previst donar-li la màxima difusió possible a través de les xarxes socials, en les xerrades educatives que imparteix a estudiants de 3º d'ESO i convidar a les televisions locals al fet que col·laborin emetent-ho amb la finalitat de que es promocioni la donació.

El vídeo, de 7 minuts de durada, comença amb el testimoniatge de diversos joves sobre les raons per les quals creuen que s'ha de donar i per què donen o no donen. A continuació, s'explica el procés de donació de sang i el treball que realitza el Banc de Sang des de l'inici del procés fins que una borsa de sang arriba a l'hospital, una labor que detallen tres professionals de la institució.

Juntament amb Victoria Sánchez i Jordi Vidal, en el vídeo han participat els alumnes del CEF Toni Payeras, Raúl Jiménez i María Ramírez.

Jordi Vidal Palou, de 27 anys, és estudiant de Realització Audiovisual en IES Juniper Serra i Centre d'Estudis Fotogràfics. Està finalitzant el curs de tècnic superior i la seva intenció és poder disposar del seu propi equip per seguir realitzant productes audiovisuals.

Victoria Sánchez Bauzá, 20 anys, és també estudiant de Realització Audiovisual en IES Juniper Serra i Centre d'Estudis Fotogràfics. Al juny acabarà el curs de tècnic superior i pretén continuar al món audiovisual. El seu objectiu és seguir estudiant i fer vídeos i publicitat "low-cost" per a petites empreses.

La Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears agraeix als estudiants i al CEF el treball tan professional que han realitzat, un reportatge de gran qualitat que servirà per conscienciar a més gent perquè doni sang. Contacte

Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears

Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears

C/ Rosselló i Cazador, 20
07004 Palma de Mallorca
Tel: 971764433

© Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears | 2012 - 2021 | Informació legal