Notícies

Tornar al llistat de notícies

Dijous, 16 de octubre de 2014

12 OPIS animen a donar sang a Palma

El Grup Malla Publicitat col·labora en la difusió de la campanya "Prova-ho, t'agradarà. Dóna sang"

La iniciativa es difon de manera gratuïta en 12 OPIS (publicitat exterior) als carrers: Marbella a la Platja de Palma, Av. Alejandro Rosselló 9, Indalecio Prieto, 27, Aragó 166, Són Cladera, Salvador Dalí 5, Coronel Beorlegui 16, pàrquing Eroski C/ Aragó 307, Joan Miró 243, Passeig Marítim front Bar Marítim, General Rigués 2 i calli Indústria 44.

Les instal·lacions de la Fundació Banc de Sang i Teixits compta amb un punt fix de donació de sang a la disposició de tots els ciutadans de Mallorca. Està situat al carrer Rosselló i Caçador, 20 (continuació del carrer Balmes) i està obert tot el dia de dilluns a divendres de 08:00 a 20:30 h i els dissabtes de 9 a 13:30 h. El pàrquing i l'ORA són gratuïts per a les persones que acudeixen a donar sang.

Al Banc de sang es pot donar sang i aféresi. En 2013, el Banc de Sang va estar obert 299 dies i es van apropar a donar sang 10.765 persones que van donar 8.110 donacions de les quals 2.822 van ser donacions de *aféresis.

Les donacions per aféresi són les donacions d'un o diversos components sanguinis (glòbuls vermells, plasma i/o plaquetes) per separat. Durant el procediment, que dura entre 45 i 60 minuts, la sang se separa per centrifugació en els seus diferents components segons la seva densitat. El component triat es recull progressivament en una borsa i les cèl·lules restants es retornen al donant. Aquest tipus de donació requereix d'un major compromís per part del donant, permet donar sang amb més freqüència i beneficia al pacient ja que rep components sanguinis d'un sol donant el que augmenta la seguretat en les transfusions.

Donar sang és molt fàcil. Qualsevol persona entre 18 i 65 anys que tingui bona salut, pesi més de 50 quilograms i no estigui en dejú és candidata a donar sang. Entre donació i donació és necessari que hagin passat almenys 60 dies. Els homes poden donar 4 vegades en un any i les dones, 3.

En les Illes Balears són necessàries 40.000 donacions anuals, la qual cosa suposa, més de 200 donacions diàries.

Cada donació pot servir per trasfundir a tres persones. D'una donació de sang s'extreuen glòbuls vermells, plaquetes i plasma. Cadascun d'aquests components va destinat a un pacient o malalt diferent.

La destinació de les donacions. Molt poca gent coneix l'ús que se li dóna a les donacions de sang.

  • un 60,4 per cent de la sang donada va destinada a persones amb càncer i malalties sanguínies i per a pacients amb determinats tipus d'anèmia,
  • un 34,3% és per a malalts operats, incloent aquells amb afeccions cardíaques, i per a persones que han sofert algun tipus de traumatisme, com els ocasionats en accidents de circulació.
  • un 2,4% és per a les pacients d'obstetrícia i ginecologia i
  • un 2,9% per a nens.


Contacte

Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears

Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears

C/ Rosselló i Cazador, 20
07004 Palma (Illes Balears)
Tel: 971764433

© Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears | 2012 - 2022 | Informació legal