Demana cita per donar
Notícies

Tornar al llistat de notícies

Divendres, 08 d'agost de 2014

Serveis Ferroviaris de Mallorca, conscienciat amb la importància de donar sang

La Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears (FBSTIB) i Serveis Ferroviaris de Mallorca col•laboraran en la difusió de la campanya “Prova-ho, t’agradarà. Dóna sang”

Aquesta campanya es difondrà a tots els vagons de la xarxa viària de Mallorca, tant en la de tren com en la línia de metro, i també a les pantalles informatives de les estacions, segons el que han acordat el gerent de Serveis Ferroviaris de Mallorca, José Ramón Orta, i el director general de Gestió Econòmica i Farmàcia i gerent de la FBSTIB, César Vicente.

A més, la campanya es difon també a dos dels autobusos de la línia 14 de l’Empresa Municipal de Transports de Palma i a deu objectes publicitaris il•luminats (OPI) dels carrers de la ciutat gràcies a la col•laboració de l’Ajuntament de Palma.

Palma compta amb un punt fix de donació de sang, a la seu del Banc de Sang, a disposició de tots els ciutadans. Està situat al carrer de Rosselló i Caçador, 20 (entre la plaça d’Alexander Fleming i el carrer del 31 de Desembre) i està obert del dilluns al divendres de 8.00 a 20.30 h i el dissabte de 9.00 a 13.30 h. L’aparcament i el tiquet d’ORA són gratuïts per a les persones que hi acudeixen a donar sang.

La sang no es pot fabricar i només es pot obtenir d’altres persones, per mitjà de donacions. Per això els donants tenen un paper tan important. Qualsevol persona sana que tengui entre 18 i 65 anys d’edat i que pesi més de 50 quilos pot donar sang.

Al Banc de Sang es pot donar sang i afèresi. La donació és un acte voluntari i de caràcter altruista que tarda uns 20 o 30 minuts i que permet conservar la vida i millorar la salut a moltes persones malaltes que necessiten els components de la sang per a tractaments com ara intervencions quirúrgiques, trasplantaments, ferides per accidents i tractaments oncològics o d’altres malalties. Molt poca gent coneix l’ús exacte que es dóna a les donacions de sang:

  • El 60,4 % va destinada a persones amb càncer o malalties sanguínies i a pacients amb determinats tipus d’anèmia.
  • El 34,3 % és per a pacients operats, inclosos aquells amb afeccions cardíaques, i per a persones que hagin patit algun tipus de traumatisme, com els ocasionats en els accidents de circulació.
  • El 2,4 % és per a les pacients d’obstetrícia i ginecologia.
  • El 2,9 % està destinat als infants.


Contacte

Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears

Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears

C/ Rosselló i Cazador, 20
07004 Palma de Mallorca
Tel: 971764433

© Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears | 2012 - 2020 | Informació legal