Notícies

Tornar al llistat de notícies

Dimecres, 10 de setembre de 2014

L'Aquarterament Militar “Jaume II” col·labora amb la donació de sang

62 campanyes de donació de sang organitzades en l'Aquarterament Jaume II (abans coneguda com a Base General Asensio)

Des de fa 23 anys, els militars de la caserna “Jaume II” recolzen activament la donació de sang. Sens dubte, la seva solidaritat queda més que demostrada amb les més de 2.716 donacions de sang que s'han dut a terme al llarg d'aquests anys en els quals ha acollit en les seves instal·lacions mèdiques a l'equip del Banc de Sang per realitzar les donacions de sang.
Durant les últimes tres campanyes en “Jaume II”, 137 persones es van interessar per la donació i va haver-hi 115 donacions de sang. D'aquestes donacions, vint-i-set d'elles pertanyien a nous donants. En la citada reunió s'han programat noves accions per augmentar les donacions de sang i intentar superar el centenar en cada campanya. Les properes visites del Banc de Sang a l'Aquarterament “Jaume II” serà el 22 de setembre on realitzarem una xerrada informativa i el 23 del mateix es realitzarà la jornada de donació.


Per què donar sang?
La donació de sang és un acte voluntari i de caràcter altruista d'ajuda als altres. Té una durada de 20 o 30 minuts i ofereix a canvi tota una vida a les moltes persones malaltes que necessiten sang per als seus tractaments (intervencions quirúrgiques, *transplantes, accidents, malalties, tractaments oncològics, entre uns altres).
La sang és imprescindible i molts malalts necessiten les transfusions per viure, i sense elles no podrien seguir endavant. La sang no es pot fabricar i solament pot obtenir-se d'altres persones, mitjançant donacions. D'aquí, que els donants tinguin un paper tan important. Qualsevol persona sana, entre 18 i 65 anys i que pesi més de 50 quilos pot donar sang.
La Fundació es desplaça cada dia amb unitats mòbils a diferents zones de *Balears per facilitar la donació de sang a totes aquelles persones que desitgin realitzar-la. D'altra banda, a la seu de la *Fundació (C/ Rosselló i *Caçador, 20) es pot donar sang de dilluns a divendres de 8:00 a 20:30 hores i els dissabtes de 9:00 a 13:30 hores. A la pàgina web de la Fundació: www.donasang.org es poden consultar els llocs i horaris de les properes campanyes de donació.  Contacte

Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears

Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears

C/ Rosselló i Cazador, 20
07004 Palma (Illes Balears)
Tel: 971764433

© Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears | 2012 - 2022 | Informació legal