Notícies

Tornar al llistat de notícies

Divendres, 01 d'agost de 2014

Campanya informativa “Dóna Sang” als centres de salut

La Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears (FBSTIB) i Atenció Primària de Mallorca col•laboren per conscienciar a la població de la Comunitat de la necessitat de la donació.

A principi del més de juliol tot el personal del Servei de Salut de les Illes Balears, més de 14.000 persones, varen rebre un missatge per donar a coneixer les necessitats de donació de sang ara a l’estiu, quan més baixen les donacions i augmenta la població gràcies al turisme.
Per aquesta raó, el personal sanitari i administratiu dels centres de salut, coneixedors d’aquestes necessitats, poden ser els millors prescriptors.


Atenció Primaria

Per tal de fermar aquesta col•laboració avui s’han reunit el gerent d’Atenció Primària, Alberto Anguera i el director general de Gestió Econòmica i Farmàcia i gerent de la Fundació Banc de Sang i Teixits, César Vicente i el director tècnic del Banc de Sang, Enrique Girona.

Més informació
A les Illes Balears són necessàries 40.000 donacions anuals, el que suposa, més de 200 donacions diàries.
Donar sang és molt fàcil. Qualsevol persona entre 18 i 65 anys que tengui bona salut, pesi més de 50 quilograms i no estigui en dejú és candidata a donar sang. Entre donació i donació és necessari que hagin passat com a mínim 60 dies. El homes poden donar 4 vegades en un any i les dones, 3.
On pots donar sang. El Banc de Sang està obert tot el dia de dilluns a divendres de 8 a 20:30 h.
Els dissabtes de 9 a 13:30 h. Està situat al Carrer Roselló i Cazador, 20 (continuació del carrer Balmes) amb pàrquing i ORA gratuïts.


També pots trobar el teu punt de donació més proper aquí


Cada donació pot servir per trasfondre a tres persones. D’una donació de sang s’extreuen glòbuls vermells, plaquetes i plasma. Cadascun d’aquests components van destinats a un pacient o malalt diferent.
El destí de les donacions. Molt poca gent coneix l'ús que se li dóna a les donacions de sang.

  • un 60,4 per cent de la sang donada va destinada a persones amb càncer i malalties sanguínies i per a pacients amb determinats tipus d'anèmia,
  • un 34,3% és per a malalts operats, incloent aquells amb afeccions cardíaques, i per a persones que han patit algun tipus de traumatisme, com els ocasionats en accidents de circulació.
  • un 2,4% és per a les pacients d'Obstetrícia i ginecologia i
  • un 2,9% per a nens.


Contacte

Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears

Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears

C/ Rosselló i Cazador, 20
07004 Palma de Mallorca
Tel: 971764433

© Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears | 2012 - 2021 | Informació legal