Notícies

Tornar al llistat de notícies

Dijous, 7 de novembre de 2013

Segona Diada de Donació de Sang a EMAYA

El personal d'EMAYA esta convidat a participar en la campanyà de donació de sang a son pacs

La campanya es desenvoluparà de les 9 a les 16 hores. Les persones que vulguin prendre-hi part podran donar sang a l’autobús estacionat a Son Pacs. L’objectiu d’aquesta Diada és aconseguir un mig centenar de donacions.

S’han programat diverses accions per animar a participar-hi els empleats d’EMAYA: col•locació de cartells a les instal•lacions del centre, repartiment d’adhesius al personal amb l’eslògan “Vaig a donar sang” i publicitat sobre els requisits.

Durant tot el dia EMAYA difondrà a les zones autoritzades material promocional amb les quals s’animarà a donar sang. A més, s’instal•laran pancartes a l’entrada de Son Pacs.

A la primera diada celebrada el 5 de juliol de 2012 participaren 59 persones, 44 donaren sang i 22 donaren per primera vegada.

Cal recordar que fan falta dues-centes donacions diàries a les Illes Balears per proveir els centres hospitalaris i tenir cobertes les reserves de sang per a les intervencions quirúrgiques, els tractaments oncològics, els accidents i altres emergències.

Pot donar sang qualsevol persona entre 18 i 65 anys que tengui bona salut, pesi més de 50 quilos i no estigui en dejú. Entre una donació i una altra és necessari que hagin passat seixanta dies, com a mínim. En un any, els homes poden donar sang quatre vegades i les dones, tres.

D’una donació de sang s’obtenen glòbuls vermells, plaquetes i plasma. Cadascun d’aquests components sanguinis s’utilitza en diferents tractaments, com ara intervencions quirúrgiques, trasplantaments, accidents, malalties i tractaments oncològics, entre d’altres. Una donació de sang, salva tres vides.
 Contacte

Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears

Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears

C/ Rosselló i Cazador, 20
07004 Palma (Illes Balears)
Tel: 971764433

© Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears | 2012 - 2022 | Informació legal